Tular video staff Tunetalk sambut birthday ‘pak guard’ undang reaksi netizen

Tular video staff Tunetalk sambut birthday ‘pak guard’ undang reaksi netizen.

Sebuah video yang disiarkan di Tik Tok menunjukkan seorang pengawal keselamatan disambut hari jadinya oleh pekerja lain di sebuah pejabat membuatkan netizen terharu.

Lebih mencuit hati apabila pengawal keselamatan warga asing itu menitiskan air mata memberitahu sepanjang 8 tahun berada di Malaysia, itulah kali pertama dia menyambut hari lahirnya.

Tular video staff Tunetalk sambut birthday 'pak guard' undang reaksi netizen

Video berdurasi satu minit dan 10 saat yang disiarkan oleh @tunetalk semalam telah mendapat pujian daripada netizen dengan tontonan terbanyak pada akaun mereka.

Netizen membanjiri ruangan komen dengan kata-kata positif, gembira dan kagum dengan usaha pekerja meraikan hari lahir pengawal keselamatan itu walaupun berbeza bangsa dan bangsa.

L
Seorang pengguna Tik Tok @mooonchild79 mengulas, “Terima kasih kerana melakukan ini, anda tidak tahu betapa besarnya senyuman saya, dan beberapa air mata juga. Berkati dia, selamat hari jadi kawan.”

Seorang lagi pengguna Tik Tok @marineprincess berkata, “Terima kasih kerana menghargai orang seperti mereka.”

Pengguna Tik Tok @AbangJazleBBW berkata setiap pekerja berhak dilayan secara adil tanpa mengira jabatan di mana mereka berada.

@tunetalk Happy birthday bossku! 🫡 #office #officelife #ofis #officehumor #security #securityguard #birthday #surprise #birthdaysurprise #birthdayparty #monday #mondaymood #vip #boss #fyp #foryou #foryoupage #fypmalaysia #tiktok #tiktokviral #tiktokmalaysia #viral #viralvideo #KitaFaham #TuneTalk ♬ Happy Birthday to You acoustic guitar – C_O

Pekerja Tune Talk mendakwa bahawa Pande, pengawal keselamatan, adalah orang penting di pejabat yang sentiasa tersenyum di wajahnya.

Mereka berkata, dia sentiasa memastikan keselamatan semua pekerja di pejabat dan mereka tidak pernah berasa jemu untuk berjumpa dengannya dari pagi hingga petang.

Apabila video itu menjadi tular, beberapa pengguna di Tik Tok berkata mereka ingin beralih kepada Tune Talk selepas melihat cara pekerja melayan pengawal dengan hormat.

Pengguna Tik Tok @AbahRahul mengulas, “Selamat bekerja kepada semua kakitangan Tune Talk. Selepas menonton video ini saya rasa saya ingin menggunakan perkhidmatan daripada Tune Talk.”

Kebanyakan mereka menganggap menggunakan Tune Talk selepas menonton video semata-mata kerana mereka fikir semua pekerja adalah baik dan merendah diri.

BACA: 

Gara-gara pisang, seorang ustaz di Marang dibelasah sampai mati?

Malaysia panas ‘bak hang’, Ini 8 tips kekal ‘sejuk’ yang ramai tak tahu