Tular tempat cantik macam dalam ‘anime’, rupanya di Kelantan

Tular tempat cantik macam dalam ‘anime’, rupanya di Kelantan. Rakyat Malaysia apabila viral tempat-tempat menarik yang cantik pasti akan berasa teruja untuk terjah. Bahkan, loji kumbahan yang ‘glow up’ pun ramai yang berkunjung untuk bergambar.

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @heartpatrick telah berkongsi sebuah video memaparkan satu destinasi pelancongan di Kelantan yang membawa ‘vibes’ dalam anime ghibli dan pemandangannya cukup memukau.

Difahamkan, destinasi itu terletak di Pantai Mek Mas, Kota Bharu, Kelantan dan dapat dilihat ia dikelilingi dengan sand dunes serta terdapat tumbuhan yang tumbuh di pasir tersebut.

@heartpatrick Hokkaido, Kelantan #tiktokmalaysia #tiktokkelantan #kelantan #kotabaharu #ghibli #studioghibli ♬ Ghibli-style nostalgic waltz – MaSssuguMusic

Pada awalnya, pemilik video hanya mahu mengambil gambar biasa di sana tetapi tidak sangka keadaan kawasan itu bawa vibes anime ghibli. Malah, video itu telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen terpegun melihat keindahan tempat tersebut.

Tular tempat cantik macam dalam 'anime', rupanya di Kelantan

Akan tetapi, penduduk tempatan mengatakan bahawa sebenarnya tempat itu ‘biasa’ sahaja tetapi disebabkan pemilik video seorang jurugambar maka hasil video itu kelihatan cantik. Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih lebih 20 ribu tontonan.

BACA:

Parlimen bubar, harga ikan dan ayam terus mencanak naik

Nabil pengacara paling mahal di Malaysia, dibayar lebih RM40K satu ‘show’?

Baru je bercerai, selebriti terkenal wanita dah berani bercuti dengan pelakon lelaki