TNG eWallet umum perkenal skim pinjaman tidak patuh shariah.Touch n Go eWallet hari ini memperkenalkan produk baharu dinamakan GOpinjam, yang membolehkan para pengguna dompet digital berkenaan melakukan pinjaman peribadi sehingga RM10,000 terus melalui aplikasi tersebut.
Tempoh pembayaran balik untuk pinjaman ini adalah antara seminggu ke setahun, dan hanya perlu mempunyai pendapatan minima sebanyak RM800 untuk mengakses GOpinjam, dan berusia lebih 21 tahun.
GOpinjam dibangunkan bersama pihak CIMB Bank, dan menggunakan produk CIMB eZi Tunai yang sedia menerima pengesahan Bank Negara Malaysia.
Pihak TNG juga mengatakan yang mana produk ini tidak patuh syariah, dan merupakan produk bank konvensional. Pihak TNG mengatakan mereka sedang melihat untuk memperkenalkan produk kewangan Islamik di TNG eWallet.
TONTON :
BACA:
“Tak ada orang pun bagi orang tua ni duduk..”
Setel dan Grab Pay kini bergabung, ini manfaat yang pengguna akan dapat
Syahmi Sazli nak jual cendol pula, sekali lain pula yang jadi..