TH KEKALKAN SUBSIDI BAGI RAYUAN HAJI

Bantuan Haji masih diteruskan untuk Musim Haji 1441H/2020. Bakal Haji Muasasah yang tunai haji kali pertama tahun ini termasuk mereka yang berjaya dalam permohonan rayuan haji hanya bayar RM9,980 seperti tahun-tahun sebelum ini.

𝗕𝗮𝗴𝗶 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗲𝗿𝗮𝘆𝘂, keutamaan pemilihan akan di beri kepada mereka yang 𝗺𝗲𝗺𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗿𝗮𝘆𝘂𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗵𝗿𝗮𝗺, 𝗹𝗮𝗻𝗷𝘂𝘁 𝘂𝘀𝗶𝗮 𝘀𝗲𝗿𝘁𝗮 𝗽𝗲𝗺𝗯𝗮𝗻𝘁𝘂 𝗹𝗮𝗻𝗷𝘂𝘁 𝘂𝘀𝗶𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗿𝗲𝗸𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘁𝗲𝗹𝗮𝗵 𝘁𝗲𝗿𝗽𝗶𝗹𝗶𝗵 𝗽𝗮𝗱𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂𝗻 𝘀𝗲𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗶𝗻𝗶 tetapi terpaksa menangguh pemergian haji.

Keutamaan pertimbangan juga akan diberikan kepada 𝗺𝗲𝗺𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗿𝗮𝘆𝘂𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗵𝗿𝗮𝗺, 𝗹𝗮𝗻𝗷𝘂𝘁 𝘂𝘀𝗶𝗮 𝘀𝗲𝗿𝘁𝗮 𝗽𝗲𝗺𝗯𝗮𝗻𝘁𝘂 𝗹𝗮𝗻𝗷𝘂𝘁 𝘂𝘀𝗶𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗿𝗲𝗸𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘁𝗲𝗹𝗮𝗵 𝘁𝗲𝗿𝗽𝗶𝗹𝗶𝗵 𝗽𝗮𝗱𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂𝗻 𝘀𝗲𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗶𝗻𝗶.

Sebagai satu usaha penambahbaikan, Tabung Haji telah memperkenalkan Borang Rayuan Haji yang seragam bagi mempertingkatkan proses rayuan haji bagi jemaah yang ingin menunaikan haji pada musim haji 1441H/2020 ini.

Borang ini memberi ruang kepada sesiapa yang merayu dan jika terpilih, mereka boleh secara sukarela bersetuju untuk membayar penuh RM22,900 untuk tunai haji secara Muassasah.

Untuk tahun-tahun yang sebelum ini, Tabung Haji sudah pun memberi pilihan kepada jemaah haji Muassasah untuk membayar penuh. Jika mereka 𝘁𝗶𝗱𝗮𝗸 𝗺𝗲𝗺𝗶𝗹𝗶𝗵 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗺𝗲𝗺𝗯𝗮𝘆𝗮𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘂𝗵 bayaran haji RM 9,980 kekal.

Sumber : https://www.facebook.com/TabungHaji/