TH KEKALKAN SUBSIDI BAGI RAYUAN HAJI

TH KEKALKAN SUBSIDI BAGI RAYUAN HAJI

Bantuan Haji masih diteruskan untuk Musim Haji 1441H/2020. Bakal Haji Muasasah yang tunai haji kali pertama tahun ini termasuk mereka yang berjaya dalam permohonan rayuan haji hanya bayar RM9,980 seperti tahun-tahun sebelum ini.

๐—•๐—ฎ๐—ด๐—ถ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜†๐˜‚, keutamaan pemilihan akan di beri kepada mereka yang ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜†๐˜‚๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ฟ๐—ฎ๐—บ, ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚๐˜ ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜‚ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚๐˜ ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ต ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—บ ๐—ถ๐—ป๐—ถ tetapi terpaksa menangguh pemergian haji.

Keutamaan pertimbangan juga akan diberikan kepada ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜†๐˜‚๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ฟ๐—ฎ๐—บ, ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚๐˜ ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜‚ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚๐˜ ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ต ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—บ ๐—ถ๐—ป๐—ถ.

Sebagai satu usaha penambahbaikan, Tabung Haji telah memperkenalkan Borang Rayuan Haji yang seragam bagi mempertingkatkan proses rayuan haji bagi jemaah yang ingin menunaikan haji pada musim haji 1441H/2020 ini.

Borang ini memberi ruang kepada sesiapa yang merayu dan jika terpilih, mereka boleh secara sukarela bersetuju untuk membayar penuh RM22,900 untuk tunai haji secara Muassasah.

Untuk tahun-tahun yang sebelum ini, Tabung Haji sudah pun memberi pilihan kepada jemaah haji Muassasah untuk membayar penuh. Jika mereka ๐˜๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ต ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜‚๐—ต bayaran haji RM 9,980 kekal.

Sumber : https://www.facebook.com/TabungHaji/