Terkedu Sajat nak jawab nak mati tanam sebagai lelaki atau perempuan

Terkedu Sajat nak jawab nak mati tanam sebagai lelaki atau perempuan. Us4hawan k0sm3tik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman memaklumkan sudah menukar status jantinanya kepada wanita. Muhammad Sajjad atau lebih dikenali dengan nama Nur Sajat mendakwa, status penukaran jantinanya diluluskan kerajaan Avstrlia.

Nur Sajat baru baru ini memberi jawapan balas terhadap salah satu soalan yang ditanya oleh peminatnya menerusi sesi ‘live’ di Tkt0k.

‘Kalau esok meninggal, meninggal sebagai lelaki ke ?’ – tanya netizen.

Terkedu Sajat nak jawab nak mati tanam sebagai lelaki atau perempuan

‘Taklah, kat sini perempuan dah,semua orang tahu kita perempuan, kita kebumikan bukan kat Malaysia, kat Australia,’ jawab Sajat.

Terkedu Sajat nak jawab nak mati tanam sebagai lelaki atau perempuan

Namun, jawapan yang dinyatakan oleh Sajat yang telah berhijrah ke Avstrlia itu ternyata menjadi perhatian warga net hingga ada yang terkejut dan sedih.

Rata rata n3tizen memberi k0men yang mengingatkan Sajat agar dia sedar apa yang dilakukan supaya lebih berfikiran panjang.

Reaksi Netizen

‘Kesian Awak, Takpe Awak, Sukahati, Diorang Semua Bukan Tak Move On Jad, Diarong Semua Sayang Awak, Nak Awak Sempat Bertaubat’

‘Moga Allah Beri Petunjuk Dan Hidayah Pada Dia. Jauhkan Juga Kita Dari Sebarang Mala Petaka’

Terdahulu, Sajat memilih untuk menjalani kehidupan baru di Australia sejak Oktober tahun lalu kerana berasa tidak selamat tinggal di Malaysia. Sebelum itu, Sajat pernah melarikan diri ke Thailand namun ditahan pihak imigresen pada 8 September 2021 kerana memiliki passport tidak sah.

BACA:

Azam Baki sahkan kertas siasatan skandal Muhyiddin dibuka

Sejarah scam pelaburan emas terbesar Malaysia, hampir semua terkena

Aksi pegang-pegang Nabila Razali dan MK jadi tular