Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, “macam bidadari”

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, “macam bidadari”Sedar tak sedar dah bergelar anak dara puteri-puteri Arni Nazira ni.

Macam kembar pun ada. Semakin cantik dan ayu persis ibu mereka ketika muda. Terpes0na dan tak jemu mata memandang!

Menurut perk0ngsian ekslusif Arni Nazira bersama Nona, Puteri Aleeya Antasha, 22, dan Puteri Aleefa Antasha, 20, masing-masing kini sedang melanjutkan pengajian di sebuah k0lej yang sama sekitar Kuala Lumpur dalam bidang event management.

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, "macam bidadari"

Diseb4bkan minat serta hubungan dua beradik ini sang4t rapat, kedua-duanya memilih bid4ng pengajian yang sama.

 

Puteri Aleeya Antasha, anak sulung Arni yang kini berusia 21 tahun. (Kredit F0to: Insta.gram @aleeyantasha).

Puteri Aleefa Antasha yang berusia 19 tahun. (Kredit F0to: Insta.gram @aleefaantashaa)

Menurut perk0ngsian ekslusif Arni Nazira bersama Nona, Puteri Aleeya Antasha, 21, dan Puteri Aleefa Antasha, 19, masing-masing kini sedang melan.jutkan pengaji4n di sebuah k0lej yang sama sekitar Kuala Lumpur dalam bid4ng event management.

Disebbkan minat serta hubungan dua beradik ini sangat rap4t, kedua-duanya memilih bidang pengajian yang sama.

Puteri Aleeya Antasha dan Puteri Aleefa Antasha merup4kan zuriat hasil perkahwinan Arni yang pertama ber.sama penyanyi r0ck tanahair, Awie na/4mun mereka bercer4i pada tahun 2006.

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, "macam bidadari"

Arni kini bahagia ber.sama suami tercinta, Wan Mohd Hazrie Wan Mokhtar yang merup4kan se0rang usahawan. Mereka dikurniakan 3 anak iaitu Wan Muhammad Mua’dz, 11, Wan Ayesha Maserra, 9, dan Wan Muhammad Mushrief, 6.

Bahagia ber.sama suami dan 3 anak. (Kredit Foto: Insta.gram @arninazira)

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, "macam bidadari"

Sebag4i ibu, Arni tet4p melayani anak-anak sama rata dan sentiasa ber.usaha menj4di ibu yang terbaik. Arni turut mended4hkan, kedua-dua Puterinya itu memiliki karakter yang berbeza. N4mun begitu, perbezaan itulah yang mem.buatkan mereka lebih rap4t dan saling melengkapi.

“Meman.dangkan Puteri Aleeya anak yang sulung maka kami menggel4rnya Kakak. Dia se0rang yang lembut, kakak yang penyayang dan sang4t menjaga adik-adiknya. Memang terserl4h karakter ‘anak sulung’ dalam dirinya.

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, "macam bidadari"

Puteri Aleeya juga rajin mengambil tahu tentang adik adiknya yang lain. Disebabkan itulah dirinya menjadi lebih matang, bertanggungjawab dan berdikari. Memandangkan Puteri Aleeya tinggal di asrama maka kami jarang berjumpa. Hanya pada hujung minggu jika ada masa terluang kami akan bertemu.

Manakala Puteri Aleefa pula karakternya sedikit ‘kasar’ berbanding kakaknya. Namun begitu, dia juga seorang yang sangat penyayang dengan adik-adiknya. Saya bersyukur kerana Puteri Aleeya dan Puteri Aleefa mudah mendengar kata dan berfikiran matang.”

Selain mewarisi raut wajah ibu, Puteri Aleeya dan Puteri Aleefa juga bertuah kerana memiliki kulit yang putih bersih serta mulus. Agaknya apa petua kecantikan yang Arni perturunkan kepada puteri-puterinya itu?

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, "macam bidadari"

“Tiada sebarang petua yang khusus cuma pesanan saya pada mereka ialah sentiasa menjaga kulit, lebih-lebih lagi di usia remaja sekarang. Kulit akan mudah bermasalah kalau tak jaga dengan betul,” kongsi Arni yang masih kekal jelita dalam usia 42 tahun.

Harapan Arni buat Puteri Aleeya dan Puteri Aleefa agar mereka sentiasa menjaga diri dan yang paling penting menjaga solat.

“Kalau bertemu atau sekadar berbual dalam telefon itulah pesanan utama saya buat mereka setiap hari. Kami akan video call atau bermesej di WhatsApp.

Tak sangka anak Awie cantik macam ni sekarang, "macam bidadari"

Saya mendoakan mereka menjadi anak-anak yang solehah, berakhlak mulia, kental jiwanya dan tidak mudah tersasar dari landasan hidup yang sebenar, Insya-Allah. Saya mahu yang terbaik buat anak-anak, bukan saja Puteri Aleeya dan Puteri Aleefa bahkan anak-anak yang lain juga.”

Arni atau nama sebenarnya, Arni Nazira Anuar kini bahagia bersama kehidupannya sebagai suri rumahtangga sepenuh masa. Menurutnya, dia sangat bahagia dan selesa dengan rutin hariannya sebagai isteri dan ibu.

Sekitar tahun 90an, Arni popular dengan lagu berjudul ‘Cinta Antara Benua’ serta memiliki raut waj4h yang lembut dan ayu. Kini hampir 12 tahun Arni menyepikan diri dari bidang seni setelah mendirikan rumahtangga buat kali ke-2 pada tahun 2009.

Anak jati Terengganu ini mula digilap bakatnya menerusi pertandingan nyanyian Asia Bagus 1996. Antara filem lakonan Arni ialah Nafas Cinta (1998) dan Bara (1999).

BACA:

Doktor bagi amaran keras jangan biar benda ini dalam kereta kalau tak nak merana

Adun Pas rendahkan martabat wanita disamakan dengan ‘barang’, netizen sindir “ada title ‘Doktor’ pun bodoh”