Tak ramai tahu bekas isteri pertama Datuk Ramli MS, ini kisah Jennifer Thompson

Biodata Bekas Isteri Pertama Datuk Ramli MS | Jennifer Thompson merupakan orang kuat di belakang tabir, seorang yang dah lama dalam bidang industry seni ini.

Beliau adalah merupakan seorang pengurus persembahan yang mempunyai pengalaman luas selama 30 tahun di dalam bidang yang di ceburinya ini.

Bukan calang-calang orangnya, Kak Jenn ini merupakan producer untuk rancangan Anugerah Bintang Popular selama 9 tahun dan Anugerah Indutsri Muzik Malaysia selama 15 tahun.

Tak ramai tahu bekas isteri pertama Datuk Ramli MS, ini kisah Jennifer Thompson

Jennifer Thompson juga bekas general manager untuk Persatuan Akademi Industri Muzik Malaysia. Hebat betul.

Dan ramai juga tak tahu, satu lagi trivia yang rare, iaitu Jennifer Thompson ini merupakan bekas isteri pertama Datuk Ramli MS.

“Jennifer Thompson

Ibu saya separuh Cina separuh Australia, bapa saya Ireland. Saya dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia.

Saya membaca, bercakap dan menulis dalam Bahasa. Saya tidak pernah melangkah ke luar Malaysia untuk belajar, saya menamatkan semua ijazah saya di sini.

Ibu saya seorang rakyat Malaysia, dia pergi sebentar ke Australia apabila orang Jepun datang. Dia pulang ke Malaysia beberapa tahun kemudian mencari bapanya yang dipenjarakan. Nasib baik dia salah seorang yang bertuah yang terselamat dalam perang.

Ayah saya datang ke Malaysia untuk lawan pemberontak komunis tahun 50-an dengan British, jumpa mak saya, jatuh cinta, kahwin, jadi warganegara Malaysia dan tak pernah balik. And here you go 🙂 Banyak sangat

positif daripada bercampur! Contohnya, saya ada seorang muslim latar belakang sekarang, kerana saya sendiri telah berkahwin dengan seorang muslim, walaupun awak saya pernah mengajar sekolah Ahad semasa saya masih muda dengan ibu saya.

Ia membuatkan saya berfikiran terbuka dan mengajar saya menghargai apa sahaja budaya campuran yang ada di sini.

Saya tidak pernah faham mengapa orang memandang rendah kepada orang lain, kerana saya percaya perbezaan menjadikan kita lebih kuat, jadi kita harus meraikannya.

Dulu, semasa di sekolah, saya tidak pernah melihat kawan saya sebagai Melayu, Cina, India, saya ingat di radio terdengar lagu Cina, Melayu atau India dimainkan secara berdampingan tanpa sebarang masalah.

Saya harap hari-hari itu kembali. Saya membesarkan anak-anak saya untuk tidak memikirkan perlumbaan, kami tidak memperkotak-katikkan rakan kami, kami semua rakyat Malaysia.”

BACA: Patutlah Bella Hadid anti dengan isr43l? Ini kisah sebenar yang dihadapi keluarganya