Siapa yang minat kucing boleh bela baka jenis popular ni, confirm jatuh hati

Siapa yang minat kucing boleh bela baka jenis popular ni, confirm jatuh hati. Mungkin ramai di luar sana yang sedang memikirkan untuk membela kucing sebagai peneman, hobi ataupun kerana cinta terhadap makhluk Tuhan tersebut.

Berikut merupakan baka-baka kucing yang comel dan pastinya akan disukai oleh pencinta-pencinta kucing di luar sana.

5. Maine Coon

Maine Coon adalah kucing yang dikenali kerana saiznya yang besar dan merupakan salah satu baka tertua di benua Amerika Utara. Ia juga merupakan baka yang senang untuk dilatih dan dikenali sebagai kucing yang mempunyai kelakuan seperti anjing dan sangat rapat dengan manusia.

4. Kucing Parsi

Siapa yang minat kucing boleh bela baka jenis popular ni, confirm jatuh hati

Siapa yang minat kucing boleh bela baka jenis popular ni, confirm jatuh hati

Kucing ini adalah salah satu baka kucing yang sangat ‘famous’ dalam kalangan pencinta kucing. Kucing parsi mempunyai bulu yang tebal dan perlu didandan sekurang-kurangnya sekali untuk mengelakkan bulunya daripada bersimpul.

3. British Shorthair

Kucing ini seringkali muncul di dalam televisyen, filem dan juga buku. Kucing ini telah berubah dari zaman ke zaman dari segi ketebalan bulunya kerana telah dikacukkan dengan baka kucing parsi.

2.Kucing Ragdolls

Salah satu baka kucing yang juga mempunyai personaliti seperti anjing membuatkannya mudah untuk dilatih dan sangat bagus untuk kanak-kanak kerana sikapnya yang manja dan suka bermain.

1.Kucing Shorthair Exotic

Kucing ini merupakan kucing yang paling popular di negara Amerika Syarikat. Kucing ini seperti kucing parsi tetapi sedikit berbeza dari segi bulunya membuatkan ramai pencinta kucing memilih untuk membela baka ini kerana lebih senang dijaga daripada kucing parsi yang perlu didandan secara kerap.

BACA:

Kes tengah berjalan, kecoh Johnny Depp jalin hubungan dengan peguam cantiknya

Sajat dedah wanita hinanya ‘pondan lorong’, “muka tak matching dengan mulut..”

Maria Farida dah capai usia 53 tahun, “hari-hari orang tanya, tak tahu nak jawab apa”