Sharnaaz nak tampar ustazah dakwa salam artis rosak roh

Sharnaaz nak tampar ustazah dakwa salam artis rosak roh. Sejak akhir-akhir ini, nama Ustazah Siti Afifah Shahbudin menjadi panas di media sosial selepas menggelar suami dayus kerana membenarkan doktor lelaki melihat kemaluan isteri ketika bersalin. Kemudian, Siti Afifah mendakwa bersalaman dengan artis boleh mer0sakkan roh dan jiwa.

Kena sabar!

Kenyataan yang dianggap aneh dan tidak masuk akal itu menarik perhatian pelakon Sharnaaz Ahmad untuk bersuara. Menerusi Instagram Stories, Sharnaaz, 37, dilihat beng4ng namun terpaksa bersabar daripada menghembur kata-kata kesat.

Nak mak1 kena sabar. Nak penend4ng pun kena sabar. Nak penampar pun kena sabar. Berebut rebut sy4itan h4sut ni nak mak1. Contoh beza antara ulama dan ulam pegaga.

Menerusi akaun T1kTok, Siti Afifah menyatakan bersalaman dengan orang agamawan lebih baik jika dibandingkan bersalaman dengan artis. Selain itu, dia turut mendakwa, orang yang rajin beribadah ini mempunyai roh dan jiwa tersendiri.

Sharnaaz nak tampar ustazah dakwa salam artis rosak roh

Isu mengenai seorang ustazah yang mendakwa seseorang boleh keh1langan roh dan jiwa mereka jika bersalaman dengan golongan selebriti telah menyorot perhatian ramai orang termasuk pelakon Sharnaaz Ahmad.

Menurut Sharnaaz, dia akui geram dengan kenyataan ustazah berkenaan, namun perlu menahan kemarahannya dan bersabar.

“Nak mak1 tapi kena sabar, nak penend4ng pun kena sabar, nak penampar pun kena sabar.

“Berebut sya1tan yang hasvt nak mak1 ni, beza antara ‘Ulama’ dan ‘Ulam pegaga’,” katanya.

Sharnaaz meluahkan rasa kesalnya itu menerusi satu hantaran di IG Stories miliknya baru-baru ini berserta satu t4ngkap layar kenyataan daripada sebuah media mengenai isu berkenaan.

Selain Sharnaaz, seorang lagi pelakon iaitu Noorkhiriah turut tampil memberikan pandangannya mengenai isu tersebut.

Menerusi hantaran di Instagram, Noorkhiriah menjelaskan dia berasa sedih dengan kenyataan yang dilontarkan namun dirinya percaya ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku itu.

“Pasti ada hikmah di sebalik kejadian, sedihnya sebenarnya bila baca komen macam itu, tapi janganlah kata kerja kami (selebriti) seburuk itu.

“Betul, tak boleh salam jika berlainan jantina, tapi janganlah pukvl rata kami macam itu.

“Apa-apa pun terima kasih ustazah, saya doakan ustazah sentiasa dalam rahmat Allah. Andai ada rezeki terjumpa, boleh saya peluk ustazah? Nak ambil berkat,” katanya.

Bagaimanapun, menerusi tinjauan Gempak, aktres berkenaan sudah pun memadam hantaran berkenaan.

@ohbulanofficial Replying to @Si_Badut_Maut Ustazah Siti Afifah dakwa bersalam dengan artis roh akan rosak? 🤔 #ohbulan #fyp #viral #trendingnewsmalaysia #artis #roh #sitiafifah ♬ original sound – Ohbulan

BACA:

Netizen dedah siapa sebenarnya Cleopatra, calon parlimen Batu

Netizen perli Fauziah Gous, “kena bijak jaga aib sendiri”

Netizen kata muka Chombi berkilat macam minyak tumpah