Setelah Hangat cerita Abang Tesla Kawin dua, respon Zarina Zainuddin buat netizen wanita makin panas

Zarina Zainuddin berkongsi pendapat mengenai kehidupan berpoligami.

Dia memberitahu tidak ada masalah jika seorang suami itu mampu dan mahukan keluarga yang besar.

“Bagi saya, kalau orang berkemampuan apa salahnya dia nak menanggung keluarga lain, keluarga baru untuk dia membantu orang lain juga.

Setelah Hangat cerita Abang Tesla Kawin dua ni respon Zarina Zainuddin buat netizen wanita makin panas

Bagi saya, berkongsi rezeki juga.

“Dia membuat satu keluarga yang besar, lagi besar keturunan dia. Bagi yang mampu tak ada salahnya tapi biar dengan cara yang betul. Kalau kita nak kata suami kita tu 100 peratus adil, memang takkan ada,” katanya menerusi perkongsian di TikTok @keluarga.my

Sebagai individu yang menjalani kehidupan bermadu, isteri hendaklah reda dan tidak merumitkan keadaan seorang suami.

@keluarga.my Lain orang, lain pandangan. Ada juga wanita yang menerima poligami. Ini pandangan dari pelakon Zarina Zainuddin. #keluarga #majalahkeluarga #zarinazainuddin #poligami #abangtesla #ndlala ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa

“Isteri kena reda, kena tahu tempat dia, kena tahu dia seorang isteri yang bermadu dan kena pandai isi masa dia untuk tidak fikir sangat tentang suami. Jangan memberatkan suami, perasaan suami, sakit kepada suami nak fikir pasal isteri-isteri.

“Bagi saya, tugas suami tanggung nafkah zahir dan batin, cukup lah kita dah ada suami yang jaga kita elok-elok. Yang penting kita ada suami untuk tempat mengadu,” jelasnya.

Sementara itu, Zarina berpendapat lebih baik memberi keizinan kepada suami untuk berkahwin lain daripada dia melakukan perkara tidak baik di belakang seorang isteri.

Untuk rekod, Zarina mendirikan dengan Datuk Seri Raihan Wan Jaafar sebagai isteri kedua pada 13 Julai 1993 dan dikurniakan empat orang anak lelaki iaitu sepasang kembar termasuk Muhammad Raizal Azrai Abu Raihan (Azal) dan Muhammad Razil Azrai Abu Raihan (Azil).

BACAL: Baru saja diperkenal dah ada masalah, Proton X90 tiba-tiba terbakar