Seorang bapa habiskan RM24 juta semata-mata nak sambut hari jadi anak gadisnya undang reaksi netizen

Seorang bapa habiskan RM24 juta semata-mata nak sambut hari jadi anak gadisnya undang reaksi netizen.

Seorang bapa sanggup menghabiskan wang berjumlah RM24.67 juta untuk majlis hari jadi anak gadisnya yang berusia 15 tahun baru-baru ini.

Majlis hari jadi anak gadisnya, Maya Henry diadakan di San Antonio, Texas yang dihiasi dengan pokok-pokok ceri berbunga,

Seorang bapa habiskan RM24 juta semata-mata nak sambut hari jadi anak gadisnya undang reaksi netizen

Dan dinding daripada bunga ros, sebuah bilik bertemakan taman dan sebuah dewan dengan rama-rama tergantung di dinding.

Majlis itu juga turut diceriakan dengan persembahan J-Lo dan Nick Jonas daripada Jonas Bothers.

‘ Saya dan isteri mahu memberikan penghargaan kepadanya(Maya) kerana dia merupakan seorang gadis yang sangat aktif dalam tenis, aktiviti kemanusiaan dan hidupnya sendiri’ kata Henry ketika ditemubual.

Pada malam hari jadinya, Maya Henry memilih untuk menggayakan busana khas yang ditempah khas daripada butik Rolando Santana dan solekan oleh jurusolek Patrick Ta yang pernah bekerja dengan artis terkenal, Kim Kardashian.

Mereka juga menempah jurugambar daripada studio Donna Newman yang pernah merakam gambar pelakon Matt Damon dan wanita pertama Amerika Syarikat iaitu Michalle Obama.

Thomas J Henry, bapa kepada Maya yang merupakan seorang peguam dan ibunya, Atzeca melantik perancang majlis sosial yang terkenal di New Yok, David Monn dan sekumpulan 150 orang perancang majlis yang lain bagi meraikan majlis hari jadi anak gadisnya yang istimewa dengan dihadiri oleh 600 orang tetamu itu.

” Ia merupakan malam yang sangat mengagumkan dan tidak akan saya lupakan. Saya sangat berterima kasih kepada semua tetamu yang hadir dan ibu bapa saya yang telah merealisasikan impian saya.’ kata Maya ketika menyampaikan ucapan dalam majlis hari jadi yang mewah itu.

Maya Henry yang mempunyai 18,000 orang pengikut di laman Instagram itu sering memuat naik gambarnya bersama selebriti terkenal termasuklah Kumpulan One Direction, Justin Bieber dan Hilary Clinton.

BACA:

Ahmad Maslan dedah ‘Malaysia tersilap beri subsidi’

Ini mesej tersirat dalam filem Senario yang ramai tak sedar, no.2 ramai orang Melayu buat