Sekatan Jalan Raya Putrajaya tamat setelah 9 bulan beroperasi

Sekatan jalan raya (SJR) di Putrajaya ditamatkan 12 tengah malam tadi selepas beroperasi selama sembilan bulan sejak 13 Januari lepas.

Ketua Polis Daerah Putrajaya ACP A. Asmadi Abdul Aziz berkata walaupun SJR ditamatkan namun orang awam dingatkan untuk terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) bagi mengawal penularan COVID-19.

Beliau berkata operasi pematuhan akan dipergiatkan dengan penambahan anggota untuk memastikan orang awam memasuki Putrajaya patuh SOP sama ada bagi tujuan riadah atau pelancongan domestik.

Sekatan Jalan Raya Putrajaya tamat setelah 9 bulan beroperasi

Sekatan jalan raya di Putrajaya ditamatkan 12 tengah malam tadi selepas beroperasi selama sembilan bulan sejak 13 Januari lepas.

Penamatan SJR itu susulan pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berhubung rentas daerah dibenarkan di Lembah Klang, membabitkan Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya yang beralih kepada Fasa Dua Pelan Pemulihan Negara (PPN) bermula hari ini.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid dalam kenyataan memaklumkan dua SJR ditutup iaitu di Lebuhraya Persekutuan dan Taman Kanagapuram di bawah laluan Lebuhraya Baru Pantai (NPE).

Bagaimanapun, katanya empat lokasi SJR dikekalkan iaitu di Plaza Tol Sungai Buloh, Plaza Tol Kota Damansara, Plaza Tol Damansara dan Plaza Tol Subang.

Berita Penuh : https://www.astroawani.com/berita-malaysia/sekatan-jalan-raya-putrajaya-tamat-tengah-malam-tadi-318924

BACA JUGA : Tertukar ketika lahir, remaja tuntut pampasan RM14 juta