“Saya rela jika ditangkap, tapi saya tetap nak tanya ni..”

“Saya rela jika ditangkap, tapi saya tetap nak tanya ni..”

“Saya rela jika ditangkap, tapi saya tetap nak tanya ni….”.

Alhamdulillah Allah masih bagi saya kesihatan dan peluang untuk hidup dan bertaubat. Saya jahil dan baru-baru nak dekatkan diri dengan agama. Cuma nk bertanya.

Dalil bau bawang dilarang datang Masjid, sudah. Dalil ikut perintah ulim amri, sudah.

Dalil jika ada penyakit jangan keluar dari kawasan, sudah saya mengikuti segala perbincangan dan fatwa² yang dikemaskini di dalam website rasmi.

May be an image of text that says "ERDEKA 5 Ahmad Lutfi Abu Faqeh 3 hours ago Saya ulang sekali lagi ,kita asatizah perlu tegur SOP merapu yang dibuat kepada masjid. Jangan biarkan mereka selesa"

May be an image of monument and text that says "தாமி Knape di dalam surau 2d Like Reply 1 PKD Author Pejabat Kesihatan Daerah Petaling Cahaya Kerana surau tersebut mempunyai penghawa dingin supaya kami boleh melindung jangka hayat keberkesanan vaksin tersebut dan keluasan surau tersebut adalah bangunan yang paling sesuai untuk proses vaksinasi di kawasan PKPD Mentari Court."

Melihat gambar² rumah Allah yg disalah guna mula² marah.

Tapi sekarang dh masuk fasa sedih dan kecewa. Ini mesti sebab dosa saya sendiri.
.
Saya yang jahil dan tidak belajar mendalam ilmu agama ni nk bertanya. Bukan untuk perli. Memang niat nak tambah ilmu supaya hati saya yang masih kotor tidak sangka buruk dgn pemimpin dan jabatan yang bertanggungjawab

Apa hukum non-Muslim masuk dalam Masjid dalam keadaan tak tutup aurat? Dan memakai kasut dan alas kaki?

Ada sebarang kisah² Salfussoleh dahulu yang jadikan rumah ibadah sebagai pusat rawatan dalam masa yang sama menghalang Muslim utk solat berjemaah?

Apakah ciri² ulim amri yang perlu rakyat taati?

Apakah balasan di akhirat kepada Ulama’ yang sembunyikan sesuatu perkara kerana kepentingan dunia, harta dan pangkat?

Jika posting ini melayakkan diri saya ditangkap. Tak perlu tangkap. Bagitahu sahaja di mana saya akan serah diri. Saya yang jahil dan bodoh ni betul2 nk tahu. Terima kasih.

Sumber :

BACA JUGA : ‘Jangan buka pintu belakang lagi’, Najib ingatkan Ismail