Sanggup baikpulih lorong tikus untuk kegunaan rentas daerah

Sanggup baikpulih lorong tikus untuk kegunaan rentas daerah

Polis mengesan satu daripada enam lorong tikus di Kampung Tanah Puteh, Gua Musang, yang digali sebelum ini, ditimbus semula individu degil yang mahu menggunakannya untuk merentas daerah.

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Sik Choon Foo berkata, tindakan itu dipercayai dilakukan pemandu bagi mengelakkan melalui sekatan jalan raya (SJR) di Jalan Gua Musang-Jalan Kuala Lipis.

“Kita menggali lubang dan menutup lorong tikus tersebut sebelum sambutan Aidilfitri lalu supaya semua pengguna perlu melalui pemeriksaan SJR sebagaimana ditetapkan kerajaan.

“Namun, polis mengesan laluan tersebut ditimbus semula mereka tidak bertanggungjawab. Saya beri amaran tindakan tegas akan diambil terhadap individu terlibat,” katanya dipetik Bernama ketika melakukan tinjauan di Kampung Tanah Puteh hari ini.

Sik berkata, anggotanya akan diarah melakukan pemantauan lebih kerap di semua lorong tikus untuk mengesan samseng jalanan yang bertindak memusnahkan sekatan atau menimbus semula laluan itu.

Dalam pada itu, katanya, jumlah kenderaan yang memasuki Kelantan menerusi Jalan Gua Musang-Kuala Lipis berkurangan sejak pelaksanaan perintah kawalan pergerakan penuh mulai semalam.

Berita Penuh : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/06/02/individu-degil-timbus-semula-lorong-tikus-digali-polis-untuk-rentas-daerah/