Rupanya Fahmi Fadzil pernah jadi pelakon drama bersiri, ‘ramai mahu YB jadi menteri komunikasi’

Rupanya Fahmi Fadzil pernah jadi pelakon drama bersiri, ‘ramai mahu YB jadi menteri komunikasi’. Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil telah mencuri perhatian netizen di laman twitter. Baru-baru ini, di akaun Twitternya, seorang rakyat Malaysia berkongsi imej Ketua Penerangan PKR itu yang lebih muda di skrin TV semasa dia menjadi pelakon dalam sebuah drama Gol & Gincu The Series, yang disiarkan dari Jun 2006 hingga September 2007 selama 2 musim.

Dalam siri itu, Fahmi memegang watak sampingan iaitu sebagai Irwan, dan itu bukan satu-satunya peranannya kerana dia dan beberapa peranan lain dalam produksi yang berbeza. Dia bukan sahaja berbakat dalam lakonan tetapi juga dalam penulisan lakon layar. Menurut IMDb, Fahmi menulis filem seram tempatan, Histeria yang ditayangkan pada 2008 lalu.

Sementara itu, seorang lagi pengguna Twitter kemudiannya berkongsi klip lama Fahmi menemu bual arwah Yasmin Ahmad, penerbit dan pengarah filem tempatan yang terkenal dengan karya arahannya dalam Sepet dan Talentime.

“Jadikan dia Menteri Penerangan!”

Rupanya Fahmi Fadzil pernah jadi pelakon drama bersiri, 'ramai mahu YB jadi menteri komunikasi'

Mungkin ramai yang tidak tahu penglibatan Fahmi dalam industri seni, kerana netizen meluahkan rasa terkejut mereka terhadap posting tersebut. Beberapa netizen juga memberi cadangan bahawa dia harus dipilih sebagai Menteri Penerangan.

Tak mustahil, mungkin selepas ini salah seorang Menteri di kabinet kita merupakan insan yang pernah menjadi pelakon dan menyumbang kepada industri hiburan. Sama-sama kita nantikan pengumuman dari PM nanti!

BACA:

5 spesis hidupan ini ambil nama tokoh dan selebriti

Pemuda bangga tunjuk resit bayar ratusan ribu di restoran, dakwa dah level Aeril Zafrel

Tahniah champ! Chong Wei dan Mew Choo sambut anak ketiga