Reaksi kucing tolong susukan baby tarik perhatian

Reaksi kucing tolong susukan baby tarik perhatian. Bukan mudah untuk menjaga bayi kecil terutama ketika waktu malam. Mereka punya waktu tidur yang tidak menentu.

Bila-bila masa sahaja mereka boleh tidur dan jika itu berlaku si ibu pasti lega kerana mereka boleh berehat. Namun, bayangkan jika si kecil terjaga tengah malam dan tidak mahu tidur semula. Pasti menjadi kerja yang sukar untuk melayan mereka semalaman.

Jadi, tidak hairanlah jika ramai ibu bapa yang memiliki bayi tidak mendapatkan waktu tidur yang cukup. Hal ini membuatkan mereka sering mengantuk dan kadangkala ketika menjaga anak kecil pun mereka boleh tertidur.

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ] Reaksi kucing tolong susukan baby tarik perhatian

Namun, kerja akan menjadi sedikit mudah jika ada yang membantu. Paling tidak pun untuk melihat-lihat keadan si kecil dan nampaknya seorang ibu, Arlene Marquez, dari Colarado ini mempunyai pembantu tersendiri yang bukan sahaja comel tetapi boleh menolongnya.

Arlene dikatakan telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada Mei tahun lalu. Disebabkan bayinya sukar tidur lena pada waktu malam, si comel itu sering menangis dan mahukan susu.

Setiap malam

Jadi, setiap malam Arlene akan bangun untuk membuatkan susu buat bayinya sehingga suatu malam dia tertidur ketika memberikan susu kepada bayinya.

Namun, apabila dia tersedar semula dia terlihat sesuatu yang tidak diduga. Apa yang berlaku ialah kucing kesayangannya, Gingi sedang memegang botol susu buat bayinya.

Arlene sangat terharu melihat apa yang dilakukan oleh kucingnya. Dengan tangan kecilnya itu, kucing itu telah membantu memberikan susu kepada tuan kecilnya.

Gingi nampaknya sangat perihatin dan sayang akan tuannya. Dia juga sanggup berjaga malam untuk memastikan tuan kecilnya mendapatkan susu yang diperlukan.

Dia juga mungkin penat selepas seharian bermain tetapi demi tuan kecilnya dia sanggup untuk berjaga malam!

Gambar tersebut telah dimuat naik di media sosial dan menerima pelbagai reaksi netizen. Di Facebook sahaja gambar tersebut telah menerima 30,000 ‘like’ dan telah dikongsikan lebih daripada 60,000 kali. Ramai yang memuji apa yang dilakukan oleh Gingi.

Mereka mengatakan Gingi adalah kucing yang sangat comel dan baik. Ada juga yang mengatakan mereka juga mahukan kucing seperti Gingi dan ada netizen yang memberitahu bahawa kucing mereka tidak seperti Gingi kerana mereka suka tidur sahaja.

Baca:

Ronaldo balik ke Portugal selepas berang disingkirkan pengurus MU

Menteri sahkan bekas PM terima tanah bernilai RM76.4 daripada kerajaan

Teruja buat burger cheese terbang, sekali dengan kuali-kuali ‘fly’

[/bg_collapse]