Pusat Kuarantin : Antara dua darjat !!!

Pusat Kuarantin : Antara dua darjat !!!

Wow, kita bayar tax beribu setahun untuk ‘sponsor’ golongan ‘T20’ tak reti bersyukur yang baru balik oversea untuk dikuarantin di Hotel Hilton ( fully paid by government – which is our taxpayer money) yang mula-mula dia cakap AKEPT macam prison tau.

Tengok level eh:

Ini la pusat quarantine dia. HOTEL siap bath tub.
Ada level yang duduk AKEPT Nilai.
Ada level hotel RM80 semalam.
Gelandangan? Letak ramai-ramai dalam stadium & dewan. Nasib baik dah letak partition, nampak humane lah berbanding sebelum ni.

Kalau ada yang tak kisah, tak apa, korang boleh move on. Abaikan post ini.

Yang kita kisah adabnya, jauh sekali nak irihati – bila dapat hotel mewah, tak perlulah lekehkan tempat kuarantin tak berapa mewah. Yang bayar pun kita jugak si pembayar cukai ni — rakyat jelata yang tak berapa mewah ni .

Sumber :