Penduduk di Mexico terkejut temui tikus gergasi tersekat dalam longkang didakwa jadi punca banjir kilat

Penduduk di Mexico terkejut temui tikus gergasi tersekat dalam longkang didakwa jadi punca banjir kilat.

Menurut laporan media, ‘tikus gergasi’ tiruan itu telah ditemui bersama kira-kira 20 tan sampah lain yang menyumbat sistem perparitan di Magdalena Contreras dan menyebabkan banjir di kawasan berkenaan.

Banjir yang dipercayai berpunca daripada kegagalan sistem saliran dan hujan lebat itu dilaporkan telah mengorbankan seorang wanita berusia 54 tahun.

Penduduk di Mexico terkejut temui tikus gergasi tersekat dalam longkang didakwa jadi punca banjir kilat

Kumpulan pekerja itu membersihkan 22 tan sampah-sarap terkejut melihat tikus gergasi yang mempunyai saiz dua kali ganda berbanding manusia biasa itu duduk di dalam terowong terbabit.

sajagempak.com – Tikus Gergasi Ditemui Di Terowong Bawah Tanah, Jadi Punca Banjir

Replika itu terperangkap di dalam sistem saliran dan menunggu untuk dikeluarkan.
Orang ramai yang melihat “tikus gergasi “ itu memberitahu bentuknya yang menyerupai tikus asli itu boleh menyebabkan mereka berlari ketakutan jika menemuinya di jalanan.

Setelah diamati rupa-rupanya ia replika tikus yang dihasilkan untuk meraikan Halloween. Ia dikatakan disimpan di dalam stor, tetapi hanyut ketika Mexico dilanda ribut satu ketika dahulu.

Seorang wanita yang dikenali sebagai Evelin López mengaku pemilik replika tersebut. Menurutnya beberapa tahun lalu, dia mengumpul pelbagai material untuk menghasilkan replika tersebut untuk sambutan Halloween, namun ia hilang semasa hujan lebat.

BACa:

Ini kisah ahli politik yang jadi agen perisik KGB zaman soviet union, rupanya dia dulu setiausaha politik bekas perdana menteri

Pelik betul citarasa Bill Gates? Ini 15 perkara pelik yang ada dalam rumah pemilik Microsoft, no.9 tu tak pernah dibuat orang