Penemuan pasir biru di Gurun Sahara cetus minat ramai

Penemuan pasir biru di Gurun Sahara cetus minat ramai Kawasan itu diberikan nama Blue Upside Nike Read More

Hidung mudah berair ketika cuaca sejuk? Ini puncanya…

Hidung mudah berair ketika cuaca sejuk? Ini puncanya... Read More

Cara nak masukkan duit ke dalam akaun trading guna maybank2u

Cara nak masukkan duit ke dalam akaun trading guna maybank2u Read More

Makanan RMT hanya lauk dan kuah, wanita ini akhirnya tampil buat penjelasan

Makanan RMT hanya lauk dan kuah, wanita ini akhirnya tampil buat penjelasan, KPM tidak berkompromi dalam hal yang melibatkan kebajikan murid. Read More

Banjir besar berlaku kerana fenomena luar jangka, kata Menteri

Banjir besar berlaku kerana fenomena luar jangka, kata Menteri

Banjir besar berlaku kerana fenomena luar jangka, kata Menteri, rizab sungai yang menyebabkan pengurangan kapasiti takungan air. Read More

mySalam : 1.1 juta tuntutan diterima, ini cara anda mampu manfaatkannya

mySalam : 1.1 juta tuntutan diterima, ini cara anda mampu manfaatkannya Read More

Ini respon Menteri Pendidikan bila tular makanan RMT hanya nasi dengan kuah

Ini respon Menteri Pendidikan bila tular makanan RMT hanya nasi dengan kuah

Ini respon Menteri Pendidikan bila tular makanan RMT hanya nasi dengan kuah Read More

Cameron Highland kini lengang walaupun cuti umum, ini puncanya…

Cameron Highland kini lengang walaupun cuti umum, ini puncanya. Read More

Cahaya misteri muncul dilangit cetus kegelisahan penduduk, hilang setelah disambar kilat

Cahaya misteri muncul dilangit cetus kegelisahan penduduk, hilang setelah disambar kilat. Read More

Vaksin Covid : Tular lelaki meninggal dunia kerana dos penggalak, isteri tampil buat penjelasan

Vaksin dos penggalak : Tular lelaki meninggal dunia kerana dos penggalak vaksin Covid, isteri tampil buat penjelasan. Ini sebenarnya yang berlaku... Read More

Makanan RMT : Ramai terkejut hanya nasi dengan kuah sahaja seperti ditular

Makanan RMT : Ramai terkejut hanya nasi dengan kuah sahaja seperti ditular.Adakah peruntukan RMT terlalu sedikit sampai pengusaha kantin beri makanan begini kepada budak-budak? Read More

Fosil gergasi berusia 326 juta tahun ditemui

Fosil gergasi berusia 326 juta tahun ditemui, Fosil tersebut direkodkan sebagai penemuan haiwan invertebrata terbesar sepanjang zaman iaitu lipan gergasi (Arthropleura) yang sebesar 2.5 meter ... Read More

Tular kejadian lelaki rebah ketika sarapan di restoran, baru dapat dos penggalak

Tular kejadian lelaki rebah ketika sarapan di restoran, baru dapat dos penggalak, ambulans dan polis tidak lama kemudian tiba di tempat kejadian. Read More

Mufti Perlis cadang tangguh dahulu pemberian dos penggalak

Mufti Perlis, Datuk Mohd Asri Zainul Abidin (MAZA) cadang agar Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) tangguh dahulu pemberian dos ketiga ( dos penggalak )... Read More

Saintis temui 91 gunung berapi dibawah ais Antartika, tunggu masa je…

Saintis temui 91 gunung berapi dibawah ais Antartika, tunggu masa je, Walau zaman dah moden tapi banyak lagi isi dunia yang penuh misteri. Read More

”Maaf ayah ibu, aku hanya mampu sara diri sendiri” luahan graduan PhD buat ramai sebak

”Maaf ayah ibu, aku hanya mampu sara diri sendiri” luahan graduan PhD buat ramai sebak. Read More

Hati-hati jika terjumpa ulat ini melekap di dinding rumah..

Hati-hati jika terjumpa ulat ini melekap di dinding rumah..ulat bersaiz kecil ini yang sering melekap pada dinding dan perabot di rumah bukan? Read More

Lelaki ini kongsi lokasi terbaik tampal RFID, palang confirm buka lebih awal

Lelaki ini kongsi lokasi terbaik tampal RFID, palang confirm buka lebih awal tak pernah sangkut ikut lorong RFID. Read More

Bas tanpa pemandu buatan pertama Malaysia

Bas tanpa pemandu buatan pertama Malaysia, bas pintar yang dinamakan sebagai Smart Campus Autonomous Vehicle (SCAV). Read More

Patutlah anak berhingus dan batuk, rupanya nak ‘full moon’…

Patutlah anak berhingus dan batuk, rupanya nak ‘full moon’… Apa kaitan FULL MOON & kesihatan kita & kita mengidam makanan mcm² terutama yg manis²?? Read More