Penarik beca jadi stress selepas menang ‘jackpot’ RM14 Juta

Penarik beca jadi stress selepas menang ‘jackpot’ RM14 Juta. Seorang pemandu beca berenjin di negeri Kerala, India, mengaku menyesal memenangi wang loteri yang banyak selepas dia kerap diganggu oleh orang ramai yang meminta wang, lapor portal berita MailOnline semalam.

Lelaki dikenali sebagai Anoop itu memenangi wang loteri berjumlah £2.9 juta (RM14.2 juta) pada 18 September lalu.

Keterujaannya bagaimanapun tidak bertahan lama apabila dia menerima perhatian melampau daripada media yang datang ke rumahnya serta orang ramai meminta wang daripadanya sekali pun dia tidak mengenali mereka.

“Saya berharap saya tidak menang wang itu. Hadiah tempat ketiga mungkin lebih baik.

“Saya amat gembira apabila menang dan terdapat ramai orang dan pihak media di rumah. Kami gembira ketika itu,” kata Anoop.

Penarik beca jadi stress selepas menang 'jackpot' RM14 Juta

Bagaimanapun, keadaan berubah buatnya apabila perhatian berlebihan pihak media menyebabkan pintu rumahnya sering diketuk setiap pagi.

“Hidup saya tidak lagi tenteram kerana rumah kami sering didatangi oleh orang ramai yang meminta wang daripada kami untuk membantu mereka.

“Saya terpaksa bertukar-tukar tempat tinggal. Saya tinggal di rumah saudara perempuan, namun orang tetap tahu alamat rumah itu,” ujarnya.

Sementara itu, isteri Anoop, Maya berkata, orang ramai beratur di hadapan rumah mereka dengan ada yang datang dari serata lokasi di Kerala termasuk Tamil Nadu.

BACA:

Cahaya gajet boleh jejas kesuburan kanak-kanak, cepatkan akil baligh – Pakar

Shakira bakal dihumban ke penjara hanya sebab ini

“Hati saya tidak pernah tenang”, Nazrey imbau kenangan duduk dalam Raihan