Pemimpin Umno persoal status pendakwaan Xavier kes RM77 juta

Bahagian

Pemimpin Umno persoal status pendakwaan Xavier kes RM77 juta .Syed Saddiq telah pun didakwa. Pada dia, itu adalah pendakwaan politik kerana dia enggan menyokong Kerajaan PN.

Mulanya imej Syed Saddiq agak melonjak sikit. Muda dan berprinsip. Tetapi terkoyak macam tisu bila dia buka tabung untuk bayar ikat jamin. RM700K bukan sikit anak.
Sedangkan rakyat biasa terpaksa naik bendera putih untuk dapat bantuan sekampit beras.

Ustaz Ebit Liew, Caprice dan Mohd Nadir Al-Nuri serang menyerang sesama sendiri pasal dana ke Gaza. Akhirnya niat murni untuk buat kebajikan jadi bahan fitnah.

Tetapi Syed Saddiq baik sikit daripada Xavier Jayakumar bekas menteri dan bekas Naib Presiden PKR yang keluar parti dan sokong kerajaan PN. 23 tahun dia bersama PKR

Umno
Rakyat akan percaya cakap Syed Sadiq.

Dia didakwa kerana enggan sokong PN. Maka apakah Xavier tidak didakwa kerana dia keluar PKR, jadi Bebas dan sokong kerajaan PN?

Ini disokong oleh kawannya sendiri YB Sivarasa Rasiah Ahli Parlimen Sungai Buloh. Dia dakwa Xavier cabut kerana takut disiasat SPRM. Baca.

https://m.malaysiakini.com/news/566480.

Kalau kes ini tidak serious, masakan Dr Xavier rasa takut dan keluar PKR. SPRM merampas RM1.2 juta, kereta mewah dan membekukan beberapa akaun berjumlah RM77 juta. Baca.

https://www.utusan.com.my/…/sprm-sah-siasat-thinagaran…/

Selagi tiada pendakwaan, rakyat percaya memang berlaku pendakwaan terpilih.

Sumber:

Jika Terlepas: Panas !!! Isu ‘Nasi Ganja’, akhirnya pemilik helikopter buka mulut

COMMENTS

Wordpress (0)