Pekerja kantin sekolah tunjuk cara betul cuci duit, ‘confirm’ SPRM tak perasan

Semasa kita masih muda, kita beranggapan bahawa pengubahan wang haram bermaksud membasuh wang kertas demi kebersihan. Nah, jelas apabila kita meningkat dewasa, kita dapati maksudnya sebenarnya.

Tetapi, tahukah anda bahawa ada orang yang benar-benar mencuci wang mereka?

Laman Facebook Viral 25 dan Berani Viral baru-baru ini berkongsi video kakitangan kantin mencuci wang kertas yang mereka terima semasa jualan mereka kerana wang sebenarnya adalah kotor! Germaphobes yang tidak menyedari wang membawa kotoran, kamu mungkin mahu mengalihkan pandangan.

Pekerja kantin sekolah tunjuk cara betul cuci duit, 'confirm' SPRM tak perasan

@beautifulnara Mungkin nak bagi duit bau wangi kot🤔 #sembangentertainment #trendingnewsmalaysia #duit #kantin ♬ original sound – Beautifulnara.com

Mereka menulis, “Ya ampun, periksa sendiri sisanya.”

Dalam video itu, kelihatan kakitangan kantin sedang mencuci wang kertas yang diterima semasa mereka berjualan di dalam besen besar berisi air.

Semasa wang itu dibasuh, air di dalam besen bertukar warna kecoklatan yang tidak dapat anda lihat, menunjukkan betapa kotornya wang sebenarnya. Selepas melihat ini, kita mungkin mula membasuh wang kita juga.

Kakitangan kemudian mengelap wang basah sebelum meletakkannya di dalam pinggan supaya kering dengan betul.

BACA JUGA :

Tentera Amerika ini dedah punca kenapa dia nekad melarikan diri ke Korea Utara

“Tergerak hati balik rumah sebab beg kerja tertinggal, sampai di rumah kereta suami ada lagi, mencurigakan suami tak pergi kerja lagi, bila intai bilik rupanya dia dengan..”

Krisis bekalan beras membimbangkan orang ramai, pemuda ini kongsi cara simpan beras tahan lama dari diserang kutu beras