Pasangan suami isteri ini jumpa sampah bernilai RM2 juta, rupanya ini isi sampah itu

Pasangan suami isteri ini jumpa sampah bernilai RM2 juta, rupanya ini isi sampah itu. Pasangan itu pada mulanya tidak tahu apa yang perlu dibuat dengan barangan berkenaan.

Namun, anak lelaki mereka memanggil pelelong dan mendapati koleksi mainan itu termasuk figura masih dalam keadaan baik di dalam bungkusan asalnya.

“Sebahagiannya dalam keadaan lembap mungkin kerana cara ia disimpan, namun ia koleksi Star Wars terbaik pernah saya lihat.

Pasangan suami isteri ini jumpa sampah bernilai RM2 juta, rupanya ini isi sampah itu

“Malah, kami mempunyai bilangan penggemar dan pengumpul yang ramai dari seluruh dunia dan berharap urusan jual beli berjalan dengan baik,” kata pelelong berkenaan, Chris Aston.

Menurut Aston, dia tidak pasti pasangan suami isteri berkenaan teruja atau sebaliknya dengan penemuan berkenaansajagempak.com – Sampah Dibuang Berharga RM2 Juta

Pasangan suami isteri ini jumpa sampah bernilai RM2 juta, rupanya ini isi sampah itu Pasangan suami isteri ini jumpa sampah bernilai RM2 juta, rupanya ini isi sampah itu

“Saya tidak tahu sama ada mereka mempunyai perancangan atau sebaliknya, tetapi penemuan itu ibarat mereka baru memenangi loteri,” katanya.

Antara koleksi yang ditemui figura Star Destoyer Commander yang dianggarkan berharga 32,500 Pound Sterling (kira-kira RM176,542).

Selain itu, terdapat juga koleksi terhad Palitoy Jawa yang bernilai 27,280 Pound Sterling (kira-kira RM148,187) dan dipercayai hanya 10 unit sahaja terdapat di pasaran.

Lain-lain yang ditemui adalah satu set terdiri daripada lapan figura Return of the Jedi yang dijual pada harga 1.59 Pound Sterling (kira-kira RM8.60) ketika dibeli lada tahun 1980-an, tetapi nilai pasarannya kini mencecah 1,400 Pound Sterling (kira-kira RM7,605).

BACA:

“Bayangkan anak yang terselamat tonton video ini pada masa depan”, bapa lindungi anak dari runtuhan gempa undang sebak netizen

“Dengan mak ayah saya pun dia kurang ajar”, pelakon kantoi bermain cinta dengan perempuan lain belakang isteri