Panas !!! Setelah tular kes tertukar baby, nurse ni bukak cerita sebenar apa terjadi di labour room

Panas !!! Setelah tular kes tertukar baby, nurse ni bukak cerita sebenar apa terjadi di labour room

viral betul isu tertukar baby vs tag baby hari 2tiga harini kan siap masuk tivi3 uissshh

Tagging baby ni salah satu juga skop kerja harian kami di leberum & wad2 bersalin HTAR ,

lepas ibu bersalin kita sendiri show off kat mother sex baby then suruh mother sendiri sebut ye dapat baby ape ,
puan dapat anak ape ?

letih lepas beranak pon i will make sure mother sebut sendiri , girl or boy ! Wajib mak kene sebut !

baby out je siap2 buat tag , kne ade saksi ye lagi sorg kawan kne jadi saksi lps tulis .. kalau xbetol kne tulis balik .. salah ejaan pon kne tulis balik ! Double cek dgn kawan !
Skali lagi tunjuk lagi kat mother ,

puan , tengok ejaan nama puan betul tak

ARTIKEL BERKAITAN 

 

tengok no pendaftaran puan sama dengan tag baby nii ? Sbb tu mak wajib pakai tag nama kat tangan bila masuk wad , jgn nk bukak2 ye selagi xleh discaj ..

tag baby ni kita pasang kat kaki baby ye puan ,

no pendaftaran tu MESTI sama dengan no kat tangan puan .

JELAS DAN NYATA KAMI KENE SEBUT ‘

after recheck dengan mother ,

kita akan counter check pulak dengan staf yg conduct baby tuu

ulang pulak lagi sekali dengan mother ,

puan nama ape ye ?

dapat baby ape ?

“baca no tangan puan mesti sama ye dengan tag baby “

begitulah rutin skop kerja kami ye kat leberum &

Wad2 bersalin sebab kita lahh #forntliner #hashtag haha

org pertama yang sambut kelahiran baby

tak habis lagii ye puan puan ,

lepas beranak kita amik pulak baby nak cuci bersih bersih cucuk hep b + vitamin k

settle bab cucuk2 baby pass pulak baby kat mak ,

tanye lagi mak soalan same yee

ulangg ulangg smpai lebam .. letih pon kne jawab ye mak2 takot mende ni jadi kesilapan sbb kita ni manusia biasa

ni baruu je kat leberum jee bape kali ulang yg sama , jangan laa u olss jawab dah laa td kan dah tnye !

kadang aku menyirap kalau ibu jawab cenggitu , ye tauu penat sakit beranak tp kalau jd kes tertukar mcm ni. u alls nak blame sape ?
nurses jugakk

settle semua jahit ,

nak hantar balik wad

nak pass over pulak kat staf ward

first dorang akan cek TAG BABY ye kawan kawan

tanye lagi mak soalan sama ..HAHAHA
haa nampak tak ,
kita punya protect u alls tak tertukar baby tu mcm manaa

sekian bebelan kak cik misi pencen yg penah keje kat leberum & 5tahun kat wad bersalin .. itulah rutin kami 😁kesalahan ni kami xtao punca dr mane & kami xpasti samada SOP kat spital
Swasta sama @tak .. tp nk dijadikan kes kan , xleh salah kan sesape jugak ..

Doa saje yg baik2 ..Ya Allah minta dijauhkan benda tak diingini ,
ape laa nasib nurse tuu ye ?

Jgnlah smpi kene buang keje ,

kesiannya 🥲

yelaa bukan sengaja kan tapi kesalahan ni berat..

fb femes pulokk tuu huhu

moga kami semua dilindungi dari benda bukan bukan , aminn ya Allah
Last baby kak cik conduct sblom resign last year

Sumber: