Panas !!! Mahathir akan lakukan apa saja demi pastikan Anwar tidak jadi PM

Panas !!! Mahathir akan lakukan apa saja demi pastikan Anwar tidak jadi PM

Mai dah. Hidup kalau tak petik nama Anwar memang tak sah, betul tak?

Tun kata Anwar call dia, bincang masalah negara & Anwar takde penyelesaian. So, Tun (kononnya ada penyelesaian) telah hantar surat kepada YDPA.

Tun;
šŸ‘‡
https://www.bharian.com.my/…/majoriti-ahli-parlimen…

Bulan 1 haritu, Anwar dah hantar surat & merayu MPs lainĀ² hantar surat rayuan kepada Agong. Tun punya surat bulan 6. Tapi macam biasa, Anwar salah sebab dia hantar surat bulan 1.

Tun;

Satu Malaysia tahu PM namanya Muhyiddin (Mahiaddin) Yassin. Bukannya Anwar Ibrahim (dan selagi Tun hidup, Tun akan lakukan apa sahaja supaya Anwar tak jadi PM, sampai ke tahap jatuhkan kerajaan sendiri, betul kan?).

Tapi ye, Anwar kena fikir cara selesaikan masalah. Dia Ketua Pembangkang je. Tapi kuasa, kedudukan, akses dia mengatasi PM kan? Dia boleh lantik menteriĀ². Dan arah pelbagai agensi awam bagi mengerakkan usaha menyelesaikan masalahĀ² negara ketika ini, betul?

Sementara itu, semasa jumpa YDPA semalam, Anwar bagi numbers. Bukannya beri dokumen yang mencadangkan beberapa solusi bagi mengatasi kemelut yang melanda negara kini.

Ini laporan palsu;
šŸ‘‡
https://www.astroawani.com/…/menghadap-agong-anwar…

Yang ramaiĀ² report polis sebab Anwar cabar pengisytiharan darurat yang PM usulkan pada Agong, tu tanda Anwar takde idea.

Yang ramaiĀ² kecam sebab Anwar suruh buka Parlimen, tu tanda Anwar membuta.

Yang ramaiĀ² maki sebab Anwar kata luaskan dulu pemberian vaksin pertama, tu tanda Anwar makan tidur makan tidur je.

Silap Anwar tak bagi cadanganĀ² solusi tu kat Tun. Takan takut Tun kebas ideaĀ² tu pula? Silap Anwar pi call Tun bincang krisis negara. Orang tu siap jelajah Malaysia kecam Anwar bersalah lepas Langkah Sheraton, baik hati pula pergi call & bincangĀ². Memang silap Anwar. Tak call salah, call pun salah. Kewujudan Anwar sendiri satu kesalahan pada Tun. Tak akan Anwar tak fahamĀ² lagi? Bertaubatlah ye. TQ.

Sumber :