Panas !!! Akhirnya Faizal mohon maaf atas kenyataan yang dikeluarkannya

Akhirnya Faizal mohon maaf atas kenyataan yang dikeluarkannya.Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia di atas kenyataannya dalam satu video yang tular semalam untuk menambahkan pasukan bertanding di Liga Super pada musim depan.

Beliau yang memulakan tugasnya secara rasmi hari ini, turut memohon maaf kepada Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin dan Setiausaha Agungnya Stuart Ramalingam kerana menyebut nama mereka dalam video itu, yang mencetuskan kekecohan di media sosial semalam.

“Ia merupakan satu kekhilafan atau sesuatu yang kurang cerdiknya saya mengeluarkan kenyataan itu…Jadi saya nak mohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia juga di atas kesilapan itu. Alhamdulillah saya belajar daripada kesilapan itu, yang dilakukan sebelum saya masuk pejabat.

Faizal

“Hari ini hadir sebagai menteri, saya perlu tahu apa yang patut dan tak patut katakan. Insya Allah lepas ini, saya berjanji dengan semua rakyat Malaysia dan peminat sukan, akan bekerja kuat dengan Timbalan Menteri, Datuk Seri Ti Lian Ker dan rakan-rakan di kementerian untuk meningkatkan mutu sukan, bukannya berpolitik dan bercakap perkara yang tak mendatangkan faedah, ” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas beliau dan Ti melapor diri bertugas secara rasmi di Menara Kementerian Belia dan Sukan di sini, hari ini.

Semalam, tular satu video di mana Ahmad Faizal dilihat berkata Perak FC yang berdepan risiko penyingkiran dari Liga Super musim ini, berpeluang kekal untuk musim depan jika jumlah pasukan bertanding ditambah kepada 16 berbanding 12 pasukan.

Bagaimanapun, Stuart yang bakal memulakan tugas selaku Ketua Pegawai Eksekutif Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) menafikan bahawa pernah berbincang mengenai perkara itu, manakala Presiden MFL Datuk Ab Ghani Hassan berkata format kenaikan dan penyingkiran Liga Malaysia kekal seperti sedia ada.

FAM boleh digantung oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) sekiranya wujud campur tangan kerajaan dalam pentadbirannya.

Mengulas lanjut, Ahmad Faizal berjanji beliau akan bekerjasama dengan semua pihak untuk meningkatkan mutu bola sepak negara, termasuk mengukuhkan peringkat akar umbi.

Berita Penuh : https://www.hmetro.com.my/arena/bola-sepak/2021/08/748942/ahmad-faizal-mohon-maaf-isu-liga-super

BACA: Lelaki ini berhenti kerja kerana datang lewat 15 minit sepanjang 10 tahun berkhidmat