Muncul di Billboard New York, Tokti luah perasaan tak puas hati

Muncul di Billboard New York, Tokti luah perasaan tak puas hati. Penyanyi tersohor negara Datuk Seri Siti Nurhaliza hairan apabila namanya menjadi pertikaian dan sebutan selepas muncul di papan iklan digital (billboard) di New York Times Square, New York, Amerika Syarikat baru-baru ini.

Ujar Siti atau lebih mesra disapa TokTi, sebelum wajahnya terpampang di papan iklan bersaiz gergasi tersebut, beberapa nama selebriti tempatan lain sudah terlebih dahulu muncul bersempena kempen Equal oleh wadah penstriman digital dunia, Spotify.

“Ramai saja artis sebelum ini sudah keluar di papan iklan tersebut. Tapi bila giliran saya sahaja, kenapa nak usik pula?” ujarnya.

Kata pelantun lagu Percayalah itu lagi, pihak yang mempertikaikan perkara tersebut sepatutnya perlu mendapatkan penjelasan daripada mereka yang berkenaan iaitu Spotify sebelum mengeluarkan sebarang komen.

“Kalau boleh minta dulu penjelasan daripada pihak berkaitan (Spotify) barulah boleh komen. Kadang-kadang tersalah komen itu yang jadi tak syok,” katanya ketika ditemui di Majlis Rumah Terbuka Raya CTDK Holdings di sini, semalam.

Muncul di Billboard New York, Tokti luah perasaan tak puas hati

Pertikaian tersebut juga menjadi bualan hangat pengguna Twitter, termasuk peminat Siti sehingga masing-masing saling berbalas ciapan.

Malah, terdapat pihak dalam kalangan rakan artis yang mahu Siti menasihati peminatnya agar tidak bertindak dengan membuat ‘serangan’ melulu di alam maya menerusi komen dan ciapan.

Kata Siti, dia tidak mahu menjadikan isu tersebut sebagai perkara besar memandangkan dirinya sudah matang dan tidak mahu menjadi seperti budak-budak.

“Saya tak nak jadi budak-budak. Apa yang ditulis di Twitter bukan mewakili diri saya pun. Kadang-kadang bukan mewakili peminat saya pun. Orang saja anggap.

“Sepatutnya muzik menyatukan. Sebab muzik ini sangat universal dan istimewa.

“Bayangkan saya ke luar negara, mereka tak faham bahasa saya, tapi mereka boleh hargai. Itu sepatutnya kena saling menghargai. Itu juga saya cuba terapkan dalam setiap persembahan lagu-lagu saya,” katanya.

Terdahulu, penampilan Siti menghiasi papan iklan di kota New York itu bersempena kempen Equal oleh penstriman digital, Spotify.

Selain Siti, beberapa nama penyanyi lain turut pernah menghiasi papan iklan tersebut antaranya Yuna, Layla Sania, Dolla dan Iman Troye. – KOSMO! ONLINE

BACA:

Aishah luah perasaan, bukan semua boleh jadi macam Abby Abadi dan Norman

Konon kena sorok jin 20 hari, akhirnya doktor pakar ini dijumpai serbuan tangkap basah

Kena tegur oleh Ustazah, sekali Ifa Raziah lawan balik “Dia tahu ke maksud Istidraj?”