Menara ‘Avengers’ bukan lagi hq TM, ini pejabat baru TM yang ramai nak tahu

Menara ‘Avengers’ bukan lagi hq TM, ini pejabat baru TM yang ramai nak tahu.

TM secara rasminya telah melancarkan ibu pejabat baharunya yang terletak di Kampus TM di Cyberjaya.

Ini adalah rumah baharu TM menggantikan Menara TM ikonik yang terletak di Jalan Pantai Baharu di Kuala Lumpur.

Menara 'Avengers' bukan lagi hq TM, ini pejabat baru TM yang ramai nak tahu

TM mengumumkan tahun lepas bahawa ia dalam proses untuk memindahkan pejabat korporatnya ke bangunan TM yang lain.

Semasa pelancaran Kampus TM, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Kumpulan TM, Dato Imri Mokhtar, berkata ibu pejabat baharu itu menawarkan persekitaran kerja yang dinamik untuk warga TM dengan ruang terbuka yang direka bentuk untuk pengaturan kerja hibrid.

Menurut gergasi telekomunikasi yang terkenal dengan perkhidmatan Jalur Lebar Gentian Unifi dan Mudah Alih Unifi, Kampus TM menandakan pencapaian penting bagi TM kerana ia mewakili komitmen syarikat untuk mewujudkan ruang inovatif yang memacu ketangkasan, fleksibiliti dan kecekapan melalui kerjasama digital dan persekitaran kerja hibrid. .

TM menambah bahawa ia bersedia untuk memacu produktiviti yang lebih tinggi sambil menyemai rasa bangga di kalangan Warga TM melalui persekitaran kerja yang merangsang. TM masih mengamalkan dasar kerja hibrid iaitu tiga hari bekerja di pejabat dan dua hari bekerja dari mana-mana sahaja.

Selain menjadi Ibu Pejabat TM yang baharu, kampus ini juga menempatkan Hab Inovasi TM, Pusat Perisikan Rangkaian TM dan Pusat Data Teras TM. Tempat kerja baharu menawarkan ruang pejabat terbuka, infrastruktur teknologi dan alatan digital, serta kawasan khusus untuk kerjasama bagi membolehkan pekerja menyampaikan penyelesaian inovatif untuk pelanggan.

Malaysia Latest News | Newswav - Malaysia's #1 Content Aggregator

Ia juga menampilkan reka bentuk mesra alam yang mampan dengan ruang hijau dan banyak cahaya semula jadi untuk suasana yang sihat dan memberi inspirasi kepada pekerja.

Imri menambah bahawa TM sedang mengubah cara kerjanya dan kampus baharu itu dilengkapi dengan penggunaan pelbagai teknologi termasuk Automasi Proses Robotik (RPA), kecerdasan buatan, analitik dan alat kerja jauh untuk mengoptimumkan tenaga kerja. Beliau berkata inisiatif ini akan mempamerkan yang terbaik dalam kalangan rakyat mereka di samping meningkatkan kesejahteraan mereka pada masa yang sama.

Untuk menyokong evolusi, TM juga menyediakan platform pembelajaran atas permintaan dan peluang latihan teknologi untuk melengkapkan komitmennya terhadap inovasi berpaksikan manusia.

Beliau berkata ini adalah selaras dengan janji jenama baharu TM, “Your Next is Now”, yang menunjukkan bagaimana teknologi dimanfaatkan untuk memperkasakan orang ramai untuk memacu perubahan dan membolehkan mereka merealisasikan aspirasi mereka, sama ada untuk menskalakan idea besar, membina baharu. perniagaan atau menjaga planet ini dengan lebih baik.

BACA:

“Suami seorang yang alim, solat tak tinggal, sisi gelap suami terbongkar bila aku terjumpa benda ini dalam almari”

Niat sebenar pecah rumah orang nak menyamun, sekali lain pula jadi lepas ‘tertengok’ kaki janda muda