“Mak saya nak cepat, Ayash pun dah besar”, Ibu suruh Shuib kahwin cepat

“Mak saya nak cepat, Ayash pun dah besar”, Ibu suruh Shuib kahwin cepat. Pelawak dan usahawan terkenal, Shuib Sepahtu mengakui tidak pernah melupakan Allahyarham Siti Sarah Raisuddin namun menganggap kehadiran usahawan, Watie Hanifiah mempunyai sebab tersendiri.

Sampai ke harini saya masih tercari-cari hari yang saya tak teringat Sarah. Jadi bila ada orang yang datang kepada kita (Watie), mesti ada sebab-sebabnya.

Menurut pelawak berusia 38 tahun itu, dia menyifatkan dia berlaku zalim sekiranya tidak menghargai orang yang hadir dalam kehidupannya.

"Mak saya nak cepat, Ayash pun dah besar", Ibu suruh Shuib kahwin cepat

Saya tak tahu masa depan macam mana, tambah pula ibu saya boleh yakinkan saya. Jadi, itu jawapan paling besar untuk saya.

Bukan itu sahaja, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira bin Muhammad mendedahkan dia sudah mempunyai perancangan untuk membawa hubungan mereka ke fasa seterusnya.

Malah, ibunya turut sering bertanya mengenai perkara tersebut memandangkan anak bongsunya, Ayash Affan sudah semakin membesar.

Kalau ikutkan mak saya tu nak cepat sebab dia fikirkan Ayash. Ayash dah makin besar. Sekarang pun dah nak pakai berjalan.

Dalam pada itu, Shuib memaklumkan Watie turut tidak mempunyai masalah untuk menjaga Ayash memandangkan dia juga pernah menjaga bayi itu sebelum ini.

Cuma masanya belum ditetapkan lagi. Insya Allah bila sudah ada tarikhnya saya pasti akan umumkan.

BACA:

Shuib sah kahwin dengan Watie

SPRM beku akaun kerana pengubahan wang haram, pemimpin PPBM akhirnya buka mulut

Kedai mamak guna ulat sebagai perasa tambahan kuah kari, ini reaksi pengunjung