‘Mak saya benci suami saya… Mak mentua saya bencikan saya’Suka mengadu masalah pada mak punca suami isteri bercerai

Sudah banyak kali pasangan suami isteri dinasihati untuk tidak membabitkan ibu bapa dalam permasalahan rumah tangga mereka.

Bukan apa, terkadang campur tangan daripada pihak lain sebenarnya akan semakin memburukkan keadaan sedia ada..

Lebih teruk lagi jika damage yang berlaku sampai ke tahap bercerai-berai.

‘Mak saya benci suami saya… Mak mentua saya bencikan saya’Suka mengadu masalah pada mak punca suami isteri bercerai

Suka mengadu masalah pada mak punca suami isteri bercerai, ‘Mak saya benci suami saya… Mak mentua saya bencikan saya’

Sebenarnya saya & suami tiada masalah besar pun

Kelmarin, seorang peguam syarie bernama @Tuan Naim sempat mengimbau sebuah masalah yang pernah dikendalikannya. Sepasang suami isteri yang masih baik hubungannya dikatakan mencapai persetujuan untuk berpisah.

Apabila ditanya, rupanya semua itu terjadi berpunca daripada sikap mereka yang suka mengadu kepada ibu masing-masing jika sedang berdepan masalah dalam rumah tangga.

Mak saya benci suami saya…Mak mentua saya bencikan saya…Silap kami tuan

Akibat membuka pekung pasangan, kedua-dua mentua mula membenci menantu masing-masing yang dianggap buruk. Meskipun suami isteri itu sudah berbaik, malangnya perseteruan dua-dua ibu mereka terus berlarutan sampai 5 tahun lamanya.

Sepanjang tempoh itu, banyak ‘kecederaan’ emosi telah berlaku dan mengacau kebahagiaan kedua-dua pihak walaupun awalnya isu terbabit sudah reda.

Pendam atau luah atas sejadah je…Cukuplah Allah menyaksikan

Meraih lebih 1 juta tontonan, ramai netizen mengambil ikhtibar daripada kisah yang didedahkan oleh Tuan Naim. Berkongsi pendapat masing-masing, ada yang rela memendam masalah dengan suami dan mengadu kepada Allah sahaja. Bukannya bawa cerita kepada orang lain.

BACA :“Suami hanya akan meniduri aku lepas pulang dari kerja dan tinggalkan aku seperti perempuan langganan, rahsianya terbongkar apabila aku terbaca..”