Mak aii humble betul ni, rupanya ini ‘background’ Raja Azura bukan calang-calang rupanya

Mak aii humble betul ni, rupanya ini ‘background’ Raja Azura bukan calang-calang rupanya. Siapa yang tidak kenal dengan Raja Azura yang terkenal dengan panggilan Kak Engku.

Kak Engku merupakan antara selebriti tanah air yang tidak dimamah usia walaupun hampir mencecah usia hampir 50 tahun, dia masih elihatan cantik dan bertenaga.

Mungkin salah satu sebab ialah kerana gelagatnya yang sentiasa ceria dan mencuit hati.

Mak aii humble betul ni, rupanya ini 'background' Raja Azura bukan calang-calang rupanya

Benarlah kata orang sentiasa merasa gembira dan bahagia membantu kita untuk kelihatan awet muda.

“Sebenarnya, saya tak amalkan apa-apa yang khusus. Selalunya, selepas saya balik rumah saya akan cuci muka seperti biasa. Sebelum tidur, saya amalkan rutin asas, itu sahaja. Alhamdulillah, kulit saya tidak pernah bermas4lah,” katanya.

Pemilik nama sebenar YM Raja Azura Tengku Ahmad Tajuddin ini masih aktif dalam industri seni sebagai penyampai radio, pengacara, pelakon serta penyanyi.

Raja Azura merupakan antara selebriti tempatan yang memiliki pertalian darah dengan kerabat diraja Perak. Walaupun telah bercer4i pada tahun 2010, dia dilihat sentiasa tenang dan ceria sepanjang mengharungi kehidupannya sebagai ibu tunggal.

Memiliki tiga cahaya mata yang kini meningkat dewasa, dia tetap mengeratkan hubungan baik dengan suami bagi memastikan anak-anaknya tidak menjadi mangsa penceraian mereka.

Kak Engku mendirikan rumahtangga bersama Adzmin Osman pada Mac 2001 sebelum berp1sah pada 28 September 2010.

Terdahulu, Kak Engku pernah berkongsi bahawa dia sangat mengambil berat tentang k3$ihatan diri walaupun sudah berusia dan memiliki tiga orang anak iaitu Megat Muhammad Raziq, Megat Luqman Hakim, dan Puteri Mia Maizurah.

Difahamkan kini Kak Engku telah menjadikan bidang seni hanya sebagai hobi kerana sekarang dia hanya mahu memberikan fokus lebih kepada keluarganya.

BACA:

“Dosa tak terampun bila mak nangis kerana kesilapan aku, ayah tetap tenang hadapi ejekan masyarakat, ini dosa aku pada mereka

“Masa minta payment umrah tak boleh lambat kalau tak denda, bila minta refund kena tunggu pula 14 hari, rupa-rupanya..”