Lelaki ini dedah taktik licik AirAsia ‘tipu’ pelanggan lagi siap tunjuk bukti

Lelaki ini dedah taktik licik AirAsia ‘tipu’ pelanggan lagi siap tunjuk bukti. Penerbangan saya pada 18/6/2022 jam 11.35 pagi ke Langkawi.

Saya menempah penerbangan ini hampir sebulan yang lalu. Hari ini saya mendapat e-mel yang mengatakan penerbangan saya dijadualkan semula ke 5 petang.

Sekarang saya menyemak penerbangan yang tersedia dalam talian dan meneka apa penerbangan 11.35 pagi yang tersedia dan pada harga dua kali ganda yang saya beli.

Lelaki ini dedah taktik licik AirAsia 'tipu' pelanggan lagi siap tunjuk bukti

Sekarang jika saya ingin menukar penerbangan saya ke masa itu sekali lagi, saya perlu membayar tambahan untuk mendapatkan masa itu.

Penerbangan saya tinggal seminggu lagi. Dan alasan yang diberikan ialah isu operasi. Jadi adakah anda memberitahu saya bahawa anda tidak boleh menyelesaikan isu itu dalam masa seminggu dan mengekalkan apa yang telah anda jual kepada saya???

Anda tidak boleh menukar penerbangan saya kepada yang tersedia??? Korang rasa bodoh ke diorang????

Adakah anda fikir kami pengguna sebodoh itu sehinggakan kami tidak dapat melihat anda menukar masa itu kepada masa yang lain kerana itu adalah masa yang baik/puncak dan tempahan anda penuh. Dengan mengalihkan penerbangan saya sekarang anda boleh menjual sekali lagi pada harga dua kali ganda?????

Adakah ini yang semua orang boleh terbang??? Beginilah cara anda mendapat ANUGERAH SEBAGAI PEMBAWA KOS RENDAH TERBAIK?????

Saya tertanya-tanya berapa banyak lagi penerbangan dan destinasi yang telah anda lakukan ini juga dan sesetengah orang benar-benar naif dan kecuali penjadualan semula ini dan hanya melihat ke arah lain? Saya tertanya-tanya berapa tahun anda melakukan ini kepada rakyat Malaysia dan mengisi poket anda sendiri????

Apa yang anda layak adalah diboikot oleh rakyat dan menyedarkan anda bahawa anda tidak sepatutnya menipu rakyat dan kembali berniaga secara jujur ​​seperti mana anda mula-mula mula!!!!

Saya akan serius mempertimbangkan syarikat penerbangan lain untuk bergerak ke hadapan. Anda Tony Fernandes & Airasia memalukan Malaysia kini tidak lebih.

BACA:

Hanya kerana tak bersedia galas tanggungjawab sebagai suami, lelaki ini cekik tunang sampai mati

Tak sangka! Rupanya ini jenis pisang yang mahal kalah musang king, nilai sebenar cecah RM3.9 billion