Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, “satu dalam sejuta macam ni”

Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, “satu dalam sejuta macam ni”. Pym ialah nama seekor kucing domestik baka shorthair berusia 7 1/2 tahun yang tinggal bersama pemiliknya, Katie Behr, seorang jururawat yang berasal dari sebuah bandar kecil antara Syracuse dan Binghamton.

Tidak menyukai air adalah sifat yang biasa dikenali dalam kebanyakan kucing peliharaan di rumah. Walau bagaimanapun, seekor kucing dari New York telah memecahkan stereotaip dengan obsesinya untuk mandi.

Behr, 31 tahun mengalu-alukan Pym yang telah menjadi kucing tular besar di TikTok kerana rutin mandinya—semasa dia hanya anak kucing berusia 6 atau 8 minggu. Sejak itu Pym tinggal bersama Katie Behr.

Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, "satu dalam sejuta macam ni"

Pym hanya secara kebetulan melompat masuk ke dalam bilik mandi, membuatkan Behr ketawa kerana dia menyangka kucingnya hanya bergurau dan mahu bermain. Keliru tentang apa yang sebenarnya berlaku tetapi dia juga ingin merakam detik itu, Behr mengambil telefonnya dan mula merakam.

Mengimbas kembali bagaimana obsesi Pym yang suka mandi bermula, Behr berkata, “Saya percaya dia berumur kira-kira 10 minggu … Saya sungguh tidak melakukan apa-apa untuk membuatnya mahu berbuat demikian.”

“Terang-terang, saya fikir ia pelik,” katanya. “Saya tahu kucing tidak suka air. Saya tahu itu bukan perkara biasa. Jadi, saya tahu saya mempunyai teman yang unik di sisi saya.”

Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, "satu dalam sejuta macam ni"

Behr, yang juga memiliki seekor anjing baka Siberian husky, menggambarkan Pym sebagai “kucing yang sangat bersosial.”

Nampaknya kelakuan luar biasa Pym terus kekal. Sejak itu, dia suka mandi bersama Behr hampir setiap hari.

Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, "satu dalam sejuta macam ni"

Pym juga berkongsi ikatan yang luar biasa dengan Behr yang mahu berada bersamanya pada kebanyakan masa.

“Terdapat banyak stereotaip tentang kucing, bagaimana mereka membenci air, dan ramai orang mengatakan mereka jahat, dan mereka rimas,” kata Behr. “Tetapi tiada satu pun perkara ini terpakai kepadanya. Dia sangat, sangat mesra dan penyayang.”

Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, "satu dalam sejuta macam ni"

“Dia tahu rutin saya pada ketika ini; Saya mandi pada masa yang sama setiap hari,” kata Behr. “Dia hanya akan berada di sana menunggu dengan begitu sabar.” Selepas Behr membuka tirai, Pym mengiau kepadanya, menandakan sudah tiba masanya untuk dia masuk mandi.

Berkongsi lebih lanjut mengenai rutin mandi kucing yang terkenal itu, Behr berkata sebelum dia sendiri bersedia untuk mandi, Pym sudah menunggunya di dalam bilik mandi.

Sebab Behr membenarkan Pym kering sendiri ialah kerana dia cuba mengeringkannya dengan pengering rambut atau tuala tetapi Pym nampaknya tidak menyukainya.

Selepas mandi, Pym biasanya bergegas pergi, meninggalkan jejak yang besar dan kucar-kacir.

“Jika dia sangat membenci tuala itu, saya rasa mempunyai lantai basah adalah harga paling murah untuk membayar kebahagiaannya,” kata Behr.

Kucing ni dah macam manusia suka mandi hari-hari, "satu dalam sejuta macam ni"

Menyedari kucing terkenal kerana membenci air, Behr memutuskan untuk berkongsi obsesi luar biasa Pym kepada dunia. Tidak lama kemudian, videonya menjadi tular, dengan beberapa daripadanya mencapai sejuta tontonan.

Behr pada mulanya merakam Pym sedang mandi kerana dia fikir ia pelik dan luar biasa, tetapi tidak lama kemudian melihat kucingnya tahu langkah dan corak. Dia kemudiannya sengaja menyediakan telefonnya pada setiap kali supaya jika Pym melakukan sesuatu yang baharu dan lucu, dia tidak akan terlepas daripada merakamnya.

Behr juga turut menerima kasih sayang yang luar biasa kerana membuat hantaran video Pym, sesuatu yang dia katakan tidak pernah jangka.

“Ramai orang pasti fikir ia lucu dan comel,” kata Behr. “Ramai orang mengikuti kami sekarang dan mengatakan mereka menantikan jenis rutin mandian hariannya kerana saya cuba memuat naik hampir setiap hari pada ketika ini.”

“Saya tidak tahu bagaimana saya begitu bertuah,” katanya.

BACA:

Akim Ahmad kongsi pengalaman jaga Isa buat ramai teruja

Ibu bapa wajib ambil tahu 7 ilmu tidurkan anak ini, pasti berkesan

PRU15 : Siti Zailah tidak tersenarai sebagai calon PAS