KJ dalam dilema, tak tahu nak sertai Pas atau Bersatu? Sekali ini jawapan tuan badan

KJ dalam dilema, tak tahu nak sertai Pas atau Bersatu? Sekali ini jawapan tuan badan.

Bekas pemimpin UMNO Khairy Jamaluddin menyatakan beliau memerlukan lebih masa untuk mempertimbangkan tawaran menyertai parti politik.

Khairy menegaskan beliau tidak mahu tergesa-gesa membuat keputusan semata-mata kerana pilihan raya negeri akan datang semakin hampir.

KJ dalam dilema, tak tahu nak sertai Pas atau Bersatu? Sekali ini jawapan tuan badan

“Apabila kita mempunyai peluang kedua untuk memilih parti politik, saya tidak mengambil mudah keputusan ini. Saya tidak mahu membuat keputusan hanya kerana pilihan raya negeri semakin hampir.

“Saya mahu memilih dengan hati yang rela kerana parti mewakili nilai dan fahaman politik saya,” katanya semasa podcast Keluar Sekejap petang tadi.

Beliau berkata demikian ketika mengulas tawaran terbuka Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin supaya beliau menyertai parti mereka dan memegang jawatan dalam majlis tertinggi.

Khairy menyebut sekiranya beliau membuat keputusan berhubung perkara ini, beliau sendiri akan menyampaikannya kepada Muhyiddin terlebih dahulu.

“Bukan saya mengatakan ‘tidak’ kepada tawaran Muhyiddin, tetapi saya ingin menjelaskan bahawa ini adalah keputusan sukar yang perlu dibuat,” katanya.

Khairy juga menyebut bahawa beliau telah menerima tawaran untuk menyertai parti politik lain tetapi terpulang kepada parti masing-masing untuk mendedahkan pelawaan tersebut secara terbuka.

ADS Bekas Menteri Kesihatan itu dipecat daripada UMNO pada Januari, dilihat sebagai sebahagian daripada langkah menghapuskan pesaing kepada presiden parti Ahmad Zahid Hamidi.

Khairy sebelum ini menyatakan bahawa beliau bercadang untuk berehat panjang daripada politik.

Bagaimanapun, beliau mengakui sebagai ahli politik sentiasa ada godaan untuk kembali ke gelanggang terutama apabila didorong oleh rakan-rakan politik.

Ketika ditanya pengacara bersamanya, Shahril Hamdan yang digantung UMNO selama enam tahun, sama ada beliau akan bertanding pada pilihan raya negeri akan datang, Khairy menyatakan beliau masih belum membuat keputusan.

BACA: 

Terima suapan rasuah RM6,962,694.54, rupanya ini projek yang pemimpin Perikatan Nasional dapatkan tanpa pengetahuan penyokong!

Gara-gara nak jimat duit beli gigi palsu secara online, sekali lain pula yang dapat bikin netizen berdekah