Kecoh menantu PM jadi naib pengerusi pakaian dalam wanita, ini respon Jovian

Kecoh menantu PM jadi naib pengerusi pakaian dalam wanita, ini respon Jovian. Jovian Mandagie, menantu perdana menteri, telah menafikan dilantik sebagai naib pengerusi eksekutif baharu Caely Holdings, berkata pengumuman pembuat pakaian dalam mengenai perkara itu adalah “palsu, tidak benar dan mengelirukan”.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia pada Selasa, Caely mengumumkan pelantikan Jovian sebagai naib pengerusi eksekutifnya.

Menurut Jovian, beliau menghadiri mesyuarat dengan pengerusi eksekutif kumpulan Caely Loh Ming Choon pada hari Isnin di mana beliau ditawarkan jawatan naib pengerusi eksekutif untuk mengetuai rombakan bahagian pakaian syarikat.

Bagaimanapun, beliau berkata “tiada persetujuan lisan muktamad” mengenai tawaran Caely telah dicapai.

“Saya tidak bersetuju menerima pelantikan sebagai naib pengerusi eksekutif Caely,” kata Jovian dalam satu kenyataan. “Saya ingin menegaskan lagi bahawa saya tidak melaksanakan sebarang borang dan/atau perjanjian yang menunjukkan penerimaan saya kepada pelantikan tersebut.

Kecoh menantu PM jadi naib pengerusi pakaian dalam wanita, ini respon Jovian

“Oleh itu, saya dengan ini menyatakan bahawa pengumuman yang dibuat oleh Caely berhubung pelantikan saya adalah palsu, tidak benar dan mengelirukan orang ramai.”

Pereka fesyen itu berkata pengumuman Caely telah mencemarkan “reputasi korporat, perniagaan dan peribadinya”.

“Saya akan mendapatkan nasihat undang-undang mengenai perkara ini untuk meneruskan segala cara yang perlu untuk melaporkan salah laku tersebut kepada pihak berkuasa yang berkaitan,” katanya.

Caely, yang terlibat dalam perebutan bilik lembaga pengarah, menyaksikan rombakan lembaga pengarah pada hari Rabu yang membawa kepada penyingkiran sembilan pengarah dan pelantikan empat pengarah baharu.

BACA: 

Dakwaan akan ikut Zuraida lompat parti, akhirnya Azmin buka mulut

Peminat teruja Kawasaki Ninja ZX-25R masuk Malaysia tahun depan