Kecoh Israel nak serang Iran, Turki, Qatar dan Malaysia, ini yang perlu kita fahami…

Kecoh Israel nak serang Iran, Turki, Qatar dan Malaysia, ini yang perlu kita fahami…

Heboh kononnya Isreal bagi green light nak attack negara Iran, Turki, Qatar dan Malaysia.

Tenang gais.

Apa ingat yahudee tu berani sangat ke nak serang 4 negara sekali harung? Tak berani punya lah.

Ok lets do fact check.

Tweet yang viral tu ditulis oleh Jonathan Schanzer. Siapa mamat ni? Dia adalah seorang warganegara Us, seorang penulis dan juga vice president utk FDD, Foundation for Defense of Demoncrazy.

Jonathan ni cuma quote balik apa yang Channel 13 sebut dalam laporan mereka. Tak pasti Channel 13 yang dimaksudkan ni dari mana. Isreal ke atau US punya channel.

Daripada quote tersebut, TIADA sepatah kata pun yang menyatakan Isreal nak serang empat buah negara ni.

Tapi yang jelas, ia ada menyebut “Targetting ALL Hamas operatives at ALL levels both inside Gaza and OUT.”

Kalau baca betul-betul pun, ia BUKAN green light untuk serang 4 buah negara terbabit. Sebaliknya ia adalah semacam signal memberitahu kepada para ‘sleeper cells’ Mossad yang ada di 4 buah negara terbabit untuk memulakan gerak kerja mereka membuat assasination.

Kenapa 4 buah negara ini yang dituju? Kenapa tidak negara lain?

Kerana, di 4 buah negara ini terdapat ramai operative Hamas. Misalnya, Ismail Haniyeh yang tinggal di Qatar. Ada Imam Masjidil Aqsa tinggal di Malaysia. Ada commando Al Qassam yang dilatih di Iran. Dan ada ketua cabang Hamas berada di Turki.

Jadi mereka itu lah target sebenar yang dimaksudkan dalam tweet tersebut. Itulah yang dimaksudkan dengan “all Hamas operative outside Gaza”.

Isreal ni mana berani nya nak serang 4 buah negara. Nak pula 4 negara ni jauh-jauh. Mana cukup kelengkapan tentera dia nak manuever sampai 4 negara sekali harung.

Tak payah pergi jauh, Isreal sendiri tak berani pun nak serang lebih-lebih ke Gaza tu. Mereka ni pengecut dan bukannya berani sangat. Setanyahoo sendiri call Buden beritahu dia akan cuba sedaya upaya elakkan casualties awam disepanjang kempen mereka memerangi Hamas baru-baru ini.

Sebab sifat pengecut mereka itulah, Isreal beriya bangunkan Mossad ni dari dulu lagi untuk menggerakkan perjuangan mereka dalam rangka melindungi rakyat mereka dari ancaman musuh mereka baik di dalam dan luar negara.

Jadi, untuk mempercayai Isreal hendak menyerang kita dengan cara perang konvensional itu adalah satu benda yang tahyul dan karut.

Sebaliknya, jika kita mempercayai Isreal bakal menggerakkan operative Mossad mereka di keempat-empat negara, yang ini baru realistik.

Masihkah kalian ingat dahulu ada seorang Imam Masjid Al-Aqsa pernah kena tembak di negara kita??? Siapa punya kerja korang agak? 🥴

Masihkah kalian ingat dahulu ada seorang saintis Iran ditembak di Tehran? Korang rasa siapa punya kerja??16.

So takat tu je la keberanian operative mereka. Assasinate the main target untuk melumpuhkan operasi Hamas di Gaza.

Sebab apa? Bila operative Hamas di luar negara sudah lumpuh, maka perjuangan Briged Al-Qassam juga sudah pasti sedikit sebanyak akan terbantut. Jika tidak terbantut secara nyata pun, moral pasti down.

Bayangkan, jika lepas ini ada lagi Imam Masjidil Aqsa kena bunuh di negara kita? Atau Presiden Hamas kena assasinate di Qatar??

Mana Hamas nak letak muka? Mana Malaysia dan Qatar nak letak muka? Sudah pasti Isreal akan dengan gembiranya meraikan satu kejayaan besar buat mereka ketika itu.

Maka, itulah sebenar-benar maksud dari apa yang dinyatakan dalam tweet yang viral tersebut. Saya sekadar berkongsi realiti sebenar bagaimana mereka beroperasi.

Harap lepas ni kita semua boleh sama-sama jadi lebih bijak dalam membaca dan menilai info-info geopolitik dunia.

Malhamatul Kubro? Ya, tak lama dah… apa yang jadi di Palestin ini adalah antara gerbang permulaannya. Ini sebahagian daripada operasi sulit gerakan Muqawamah untuk persediaan perang besar kelak. Lepas ni perhatikanlah pula di Afghanistan.

Sekian dan harap maklong.Heboh kononnya Isreal bagi green light nak attack negara Iran, Turki, Qatar dan Malaysia.
Tenang gais.

Apa ingat yahudee tu berani sangat ke nak serang 4 negara sekali harung? Tak berani punya lah.
Ok lets do fact check.

Tweet yang viral tu ditulis oleh Jonathan Schanzer. Siapa mamat ni? Dia adalah seorang warganegara Us, seorang penulis dan juga vice president utk FDD, Foundation for Defense of Demoncrazy.

Jonathan ni cuma quote balik apa yang Channel 13 sebut dalam laporan mereka. Tak pasti Channel 13 yang dimaksudkan ni dari mana. Isreal ke atau US punya channel.

Daripada quote tersebut, TIADA sepatah kata pun yang menyatakan Isreal nak serang empat buah negara ni.

Tapi yang jelas, ia ada menyebut “Targetting ALL Hamas operatives at ALL levels both inside Gaza and OUT.”

Kalau baca betul-betul pun, ia BUKAN green light untuk serang 4 buah negara terbabit. Sebaliknya ia adalah semacam signal memberitahu kepada para ‘sleeper cells’ Mossad yang ada di 4 buah negara terbabit untuk memulakan gerak kerja mereka membuat assasination.

Kenapa 4 buah negara ini yang dituju? Kenapa tidak negara lain?

Kerana, di 4 buah negara ini terdapat ramai operative Hamas. Misalnya, Ismail Haniyeh yang tinggal di Qatar. Ada Imam Masjidil Aqsa tinggal di Malaysia. Ada commando Al Qassam yang dilatih di Iran. Dan ada ketua cabang Hamas berada di Turki.

Jadi mereka itu lah target sebenar yang dimaksudkan dalam tweet tersebut. Itulah yang dimaksudkan dengan “all Hamas operative outside Gaza”.

Isreal ni mana berani nya nak serang 4 buah negara. Nak pula 4 negara ni jauh-jauh. Mana cukup kelengkapan tentera dia nak manuever sampai 4 negara sekali harung.

Tak payah pergi jauh, Isreal sendiri tak berani pun nak serang lebih-lebih ke Gaza tu. Mereka ni pengecut dan bukannya berani sangat. Setanyahoo sendiri call Buden beritahu dia akan cuba sedaya upaya elakkan casualties awam disepanjang kempen mereka memerangi Hamas baru-baru ini.

Sebab sifat pengecut mereka itulah, Isreal beriya bangunkan Mossad ni dari dulu lagi untuk menggerakkan perjuangan mereka dalam rangka melindungi rakyat mereka dari ancaman musuh mereka baik di dalam dan luar negara.

Jadi, untuk mempercayai Isreal hendak menyerang kita dengan cara perang konvensional itu adalah satu benda yang tahyul dan karut.

Sebaliknya, jika kita mempercayai Isreal bakal menggerakkan operative Mossad mereka di keempat-empat negara, yang ini baru realistik.

Masihkah kalian ingat dahulu ada seorang Imam Masjid Al-Aqsa pernah kena tembak di negara kita??? Siapa punya kerja korang agak? 🥴

Masihkah kalian ingat dahulu ada seorang saintis Iran ditembak di Tehran? Korang rasa siapa punya kerja??? 🥴

So takat tu je la keberanian operative mereka. Assasinate the main target untuk melumpuhkan operasi Hamas di Gaza.

Sebab apa? Bila operative Hamas di luar negara sudah lumpuh, maka perjuangan Briged Al-Qassam juga sudah pasti sedikit sebanyak akan terbantut. Jika tidak terbantut secara nyata pun, moral pasti down.

Bayangkan, jika lepas ini ada lagi Imam Masjidil Aqsa kena bunuh di negara kita? Atau Presiden Hamas kena assasinate di Qatar??

Mana Hamas nak letak muka? Mana Malaysia dan Qatar nak letak muka? Sudah pasti Isreal akan dengan gembiranya meraikan satu kejayaan besar buat mereka ketika itu.

Maka, itulah sebenar-benar maksud dari apa yang dinyatakan dalam tweet yang viral tersebut. Saya sekadar berkongsi realiti sebenar bagaimana mereka beroperasi.

Harap lepas ni kita semua boleh sama-sama jadi lebih bijak dalam membaca dan menilai info-info geopolitik dunia.

Malhamatul Kubro? Ya, tak lama dah… apa yang jadi di Palestin ini adalah antara gerbang permulaannya. Ini sebahagian daripada operasi sulit gerakan Muqawamah untuk persediaan perang besar kelak. Lepas ni perhatikanlah pula di Afghanistan.

Sekian dan harap maklong.

Sumber :