Kalah rumah PM! Ini 5 rumah mewah selebriti di Malaysia, yang no.4 tu je ada 4 banglo mewah

Setiap orang pasti mengimpikan rumah mewah yang sangat selesa.

Tidak terkecuali dengan selebriti-selebriti Malaysia yang mempunyai pendapatan 5 angka atau lebih dari itu.

Teruja untuk kami kongsikan 5 rumah mewah selebriti Malaysia yang sangat mengagumkan buat anda.

Kalah rumah PM! Ini 5 rumah mewah selebriti di Malaysia, yang no.4 tu je ada 4 banglo mewah

Semoga ia menjadi pembakar semangat untuk kita semua berjaya dalam mendapatkan rumah idaman dan impian kita.

1. Dato Seri Vida

Rumah Dato Vida Di Ipoh - Roderick-LokBowers

Siapa yang tidak kenal dengan pengasas produk kecantikan Qu Puteh, iaitu Dato Seri Vida. Beliau sering popular dengan tagline ‘Qu Puteh, Qu Puteh, Barulah Puteh’. Beliau mempunyai 17 buah rumah di Perak dan beberapa buah rumah lagi di Kelantan.

Tahukah anda, salah satu rumah beliau bernilai hampir RM 20 juta. Cuba bayangkan sebuah rumah RM 20 juta, campur lagi dengan rumah-rumah yang lain pasti tak tercapai akal kita bayangkan harganya.

Tidak dinafikan bahawa kekayaan Dato Seri Vida ini melimpah ruah dan memang banyak sangat. Cuba tengok dia punya ‘tiara’, setiap satunya berharga beratus-ratus ribu!

2. Dato Aliff Syukri

Sebut sahaja nama Dato Aliff Syukri, pasti kita akan teringatkan lagu nyanyiannya iaitu Bobo Di Mana, Coba Bahagia dan juga Abang Nak Tegur. Pada mulanya, Dato Aliff Syukri terkenal dengan produk kosmetiknya, iaitu D’herb. Namun atas hasil perniagaannya, beliau menjadi seorang usahawan selebriti yang terkenal.

Dikatakan rumahnya menelan belanja mencecah belasan ribu ringgit. Tema rumah beliau dikatakan mengikut tema ala-ala Bollywood.

3. Datuk Aznil Haji Nawawi

Penghibur serba boleh ini tidak perlu kita perkenalkan lagi, iaitu Datuk Aznil Haji Nawawi. Datuk Aznil ini seorang yang menekankan corak dalaman rumahnya. Perabot-perabotnya disusun dengan kemas ibarat istana tau!

Pengacara televisyen rancangan ‘Tom-Tom Bak’ suatu ketika dahulu ini juga menekankan keselesaan dalaman rumahnya. Ruang khas untuk solat juga telah disediakan oleh beliau. Hebat sungguh inspirasi rumah pak nil ini.

4. Datuk Seri Siti Nurhaliza

Penyanyi kelahiran negeri Pahang, Datuk Seri Siti Nurhaliza juga tidak kurang hebatnya dalam memiliki rumah mewah. Kekayaannya tidak boleh dinafikan lagi apatah lagi beliau merupakan penyanyi nombor satu negara.

Beliau mempunyai empat buah banglo, iaitu di Cameron Highland, Kuala Lipis, Cheras dan juga di Bukit Antarabangsa. Setiap banglo tersebut memang mewah yang amat.

5. Dato’ Chef Wan

Tukang Masak nombor satu negara iaitu Dato’ Chef Wan juga memiliki rumah yang sangat cantik. Sofa beliau juga telah ditempah khas dari New York tau! Harga rumah beliau dikatakan mencecah RM 4 juta. Rumah Dato’ Chef Wan juga merupakan salah satu rumah selebriti Malaysia yang sangat mengagumkan.

Kesimpulannya, banyak lagi rumah selebriti yang mewah dan sangat mengagumkan di Malaysia. Pastinya pendapatan mereka juga mencecah jutaan ringgit. Harapnnya pendapatan yang diterima tu dah dilapor yang sebetulnya dekat LHDN.

BACA: ‘Ku sangka cinta hatiku kini disamping yang lain’, Daiyan Trisha kecewa dengan Aedy Ashraf?