‘Just wait’…. Saman akan dibuat ke atas orang itu – Azam Baki

‘Just wait’…. Saman akan dibuat ke atas orang itu .Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Azam Baki akan mengeluarkan saman ke atas mereka yang telah mencemarkan reputasinya dan SPRM.

Azam berkata, tindakan tegas itu diambil bagi memastikan dakwaan yang tidak berasas itu tidak berulang.

“‘Just wait’ (tunggu)…. saman akan dibuat ke atas orang itu,” katanya ringkas ketika dihubungi Sinar Harian pada Khamis.

Pada sidang akhbar khas bersama Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) di Ibu Pejabat SPRM, di sini pada Rabu, Azam memaklumkan terdapat usaha beberapa pihak yang berkepentingan atau mempunyai agenda yang tidak baik terhadap SPRM.

Pihak berkenaan mengambil kesempatan untuk terus menghakis kepercayaan masyarakat ke atas agensi itu dengan menjadikannya sasaran serangan bertubi-tubi.

Setelah mendapatkan nasihat peguam, Azam telah membuat keputusan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka.

Sidang akhbar itu dibuat bagi menjawab dakwaan berhubung salah laku yang dikatakan membabitkan pegawai tinggi di suruhanjaya berkenaan.

Mengulas lanjut, Azam berkata, mereka yang terlibat sudah dikenal pasti dan mendakwa mereka digunakan pihak tertentu untuk memberi tekanan ke atas SPRM.

BACA:

Gempar !!! Saman 1MDB : Jho Low bakal buat penampilan pertama di mahkamah?
Foto kereta sedan model terbaru Perodua kini tular
Pengeluaran KWSP : Zahid ingatkan agar ikut keputusan parti