Jangan ganggu kerajaan, sila sokong Pelan Pemulihan Negara diumum kerajaan – Pemuda PN

Jangan ganggu kerajaan, sila sokong Pelan Pemulihan Negara diumum kerajaan – Pemuda PN

Pemuda Perikatan Nasional (PN) meminta tidak ada pihak yang sengaja menimbulkan keresahan dalam kalangan rakyat sehingga mengganggu-gugat tugas utama kerajaan untuk menangani pandemik Covid-19.

Dalam kenyataan bersama hari ini, Pemuda PN berkata, empat fasa dalam Pelan Pemulihan Negara yang dibentangkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin wajar disokong semua pihak.

“Setelah lebih satu tahun kita mendepani cabaran ini dengan strategi dan pendekatan ‘lockdown’, Pelan Pemulihan Negara ini adalah ‘game changer’ untuk membawa kita menuju jalan keluar – ‘exit plan’ kepada permasalahan hari ini,” kata mereka.

Kenyataan itu dikeluarkan Ketua Pemuda PN yang juga Ketua Pemuda PAS Khairil Nizam Khirudin, Ketua Pemuda Bersatu Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal, Ketua Pemuda STAR Rizal Johari, Ketua Pemuda SAPP Jamain Sarudin dan Pemangku Ketua Pemuda Gerakan Wong Chia Zhen.

Kata mereka, kerajaan hari ini dilihat terus menyokong prinsip demokrasi berparlimen dan Raja Berperlembagaan.

“Pelaksanaan Pelan Pemulihan Negara ini menjadi indikasi tepat kerajaan hari ini mendukung aspirasi demokrasi apabila dengan tuntas akan memberikan komitmen agar sidang Parlimen boleh diadakan dalam Fasa 3 yang dijangka bakal digapai sekitar September atau Oktober tahun ini,” menurut kenyataan itu.

Sehubungan itu, Pemuda PN menyeru rakyat supaya terus memberi kepercayaan kepada kerajaan dalam menjayakan pelan pemulihan untuk keluar daripada kemelut pandemik yang melanda.

Berita Penuh :https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/06/15/jangan-ganggu-tugas-kerajaan-tangani-covid-19-kata-pemuda-pn/