Isteri bekas Ketua Polis Negara failkan cerai, ini punca yang ramai nak tahu

Isteri bekas Ketua Polis Negara failkan cerai, ini punca yang ramai nak tahu.

Pergolakan rumah tangga bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan semakin meruncing selepas isterinya memfailkan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah di sini, hari ini.

Isterinya, Puan Sri Elly Afizahwati Abdul Jalil, 42, berkata, permohonan cerai itu difailkan kerana faktor shiqaq atau perbalahan berpanjangan dengan Musa yang dikahwininya sejak 10 tahun lalu.

Isteri bekas Ketua Polis Negara failkan cerai, ini punca yang ramai nak tahu

Beliau hadir bersama peguam syarie, Datuk Hazizah Kassim dan Noorulhuda Daud mengemukakan permohonan cerai mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Selangor) 2003.

“Tan Sri (Musa Hassan) pun sudah keluar rumah kelamin sejak enam bulan lalu. Selepas tuntutan cerai ini saya akan memfailkan tuntutan hak jagaan dan nafkah anak saya yang berusia lapan tahun,” katanya ketika ditemui di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, di sini, hari ini.

Mahkamah menetapkan 11 Mei ini untuk sebutan semula kes.

Untuk rekod, pasangan itu berkahwin pada 2 Ogos 2013 dan dikurniakan seorang anak lelaki.

Terdahulu, tiga klip video berdurasi sembilan saat, 56 saat, dan 10 saat dimuat naik pengguna Twitter memaparkan pertelingkahan antara sepasang suami isteri yang turut disaksikan seorang kanak dalam rakaman itu.

Susulan itu, Musa dalam satu ciapan di Twitter meminta orang ramai supaya menghormati privasi dan tidak mencampuri urusan keluarganya susulan penularan vide berkenaan.

Polis mengesahkan, membuka kertas siasatan berhubung kejadian membabitkan Musa dan isterinya selepas rakaman video pertelingkahan itu tular.

BACA: “Cakap tak tengok cermin”, Adun Rembia dakwa Ketua Menteri baru KM tebuk atap tapi dia pun spesis yang sama

“Dulukan saya pernah kahwin dengan isteri abang”, Beto Kusyairy buat Yusri tersedak sekali ini yang jadi