Hanya kerana dengar cakap Doktor, lelaki ini temui harta karun emas kurun ke-6 lebih 100 gram

Seorang lelaki yang keluar berjalan kaki kerana mematuhi nasihat doktor,

menemui barang kemas diperbuat daripada emas yang berasal dari kurun ke-6, kata ahli-ahli arkeologi hari ini.

Dia melakukan penemuan itu dengan menggunakan alat pengesan logam yang baru dibelinya.

Seorang lelaki Norway yang keluar berjalan kaki kerana mematuhi nasihat doktor, menemui barang kemas diperbuat daripada emas yang berasal dari kurun ke-6, kata ahli-ahli arkeologi hari ini. ADVERTISEMENT Dia melakukan penemuan itu dengan menggunakan alat pengesan logam yang baru dibelinya. Pada mulanya, saya menyangka ia duit syiling coklat atau syiling Kapten Sabertooth,” kata Erlend Bore yang merujuk kepada legenda lanun Norway Ads by Kiosked Penemuan itu merangkumi sembilan medalion emas Norway dan mutiara emas yang dahulunya membentuk seutas kalung di samping tiga cincin emas. Kesemua emas yang ditemui memiliki berat lebih 100 gram. Bore melakukan penemuan itu di sebidang tanah petani yang terletak dekat Stavanger, Ogos lalu selepas membeli alat pengesan logam atas nasihat doktornya supaya dia lebih banyak bersenam. Penemuan tersebut kemudian diambil alih oleh pasukan arkeologi Norway

Pada mulanya, saya menyangka ia duit syiling coklat atau syiling Kapten Sabertooth,” kata Erlend Bore yang merujuk kepada legenda lanun Norway

Penemuan itu merangkumi sembilan medalion emas Norway dan mutiara emas yang dahulunya membentuk seutas kalung di samping tiga cincin emas.

Kesemua emas yang ditemui memiliki berat lebih 100 gram.

Bore melakukan penemuan itu di sebidang tanah petani yang terletak dekat Stavanger, Ogos lalu selepas membeli alat pengesan logam atas nasihat doktornya supaya dia lebih banyak bersenam.

Penemuan tersebut kemudian diambil alih oleh pasukan arkeologi Norway

BACA: “7 hari suami aku outstation, dia balik je dia terus ‘halau’ aku keluar rumah, yang peliknya dia bagi kad bank kat aku, rupa-rupanya..”