Geng farmasi hentam Khairy, stok yang dah ada ni takkan nak jual murah?

Geng farmasi hentam Khairy, stok yang dah ada ni takkan nak jual murah?

Baru 2 hari dilantik menteri, Menteri kesihatan yang baru Khairy jamaluddin dikecam mereka yang berada di industri farmasi.

Ini berikutan tindakan KJ yang bertindak menurunkan harga kid test covid-19 secara tergesa gesa tanpa berbincang dengan pemain industri.

Geng farmasi hentam Khairy, stok yang dah ada ni takkan nak jual murah?

Rata-rata menunjukkan rasa tidak puas hati di komen twitter menteri tersebut.

Ini komen-komen yang sempat kami kumpul : –

“Nice move KJ. Farmasi yang kena tanggung rugi + kecaman netizen. Nak amik hati rakyat jangan sampai bunuh industri farmasi. You really need better plan to counter this issue. Stock yang ada sekarang bukan sikit nak habiskan before effective date tu Face with look of triumph”

“ni dh kira aniaya pada farmasi yg mmg ada stock harga mahal… bukan msalah beli bulk coz nk jual mahal.. sedangkn nk dapatkn stock pn susah ni tetiba turunkn harga mendadak.. ini sungguh tak adil..”

“ABSOLUTELY CRAZY!

Did you not get any input from the retailers i.e Community Pharmacies?!?

We were asked to purchased test kits at rm25 ringgit and now we’re going to have to sell them at rm19.90?

YB, this is ludicrous, I plead you talk to those parties involved, please.”

“Herolah tu turunkan harga test kit? Kau bincang dengan dato dato je ke? Kenapa tak boleh bagi free je untuk pelajar sekolah/universiti, penjawat awam dan keluarga b40? Kenapa tak wartakan syarikat swasta untuk bekalkan test kit secara percuma? Bukan tak boleh kecualikan tax.”

Berita Penuh : https://themalaysialife.com/baru-2-hari-jadi-menteri-kkm-kj-sudah-dikecam-hebat-akibat-tergesa-gesa-buat-keputusan/

BACA JUGA : MySejahtera tampil ciri baru, berwajah baru