Gempar !!! Rafizi tegur Anwar dikelilingi kaki bodek yang bakal merosakkannya

Gempar !!! Rafizi tegur Anwar dikelilingi kaki bodek yang bakal merosakkannya

Dalam satu balasan twitter terhadap artikel TheMalaysianInsight berkaitan desakan agar Akmal Nasir letak jawatan, Rafizi menyebut bahawa “ini permainan budak-budak keliling Anwar Ibrahim”

Beliau menulis “Ha3 ini permainan budak2 keliling @anwaribrahim yang hanya muncul lepas beliau dibebaskan dari penjara & menjadi bakal PM; yg sangat kuat membodek demi tempat kalau beliau jd PM.

Kalau @anwaribrahim tidak segera bertindak, beliau akan pikul biawak hidup.

Saya dah nasihat lama.”

Respon beliau ini dipercayai merujuk kepada artikel yang merupakan rentetan dari isu sebaran printscreen perbualan antara Ketua AMK Akmal Nasir bersama beberapa exco AMK yang mempertikaikan Anwar setelah gagal membuktikan ada majoriti.

Rentetan itu, terdapat segelintir pemuda PKR menuntut agar Akmal Nasir meletakkan jawatan.

Rafizi dilihat membela Akmal Nasir dan menyalahkan orang sekeliling Anwar yang dilihat seperti ‘kaki bodek’ yang boleh membinasakan karier politik Ketua pembangkang itu.

Anwar dikritik hebat oleh pihak dalam dan luar partinya termasuk dari blok pembangkang kerana tidak berjaya membawa pemabngkang kepada satu muafakat utuh dan turut gagal untuk membuktikan dakwaan punyai majoriti bagi mengambil alih kembali kerajaan.

Kehadiran komen Rafizi ini juga seperti memberi jawapan kepada banyak pihak mengapa tokoh yang telah menggegarkan politik tanah air pada suatu masa dahulu seperti tidak berminat membantu Anwar walaupun setelah Azmin berpaling tadah dan menumbangkan kerajaan PH.