Gadis sekolah beli Honda Civic cash jadi bualan, ini rupanya kerja dia buat

Gadis sekolah beli Honda Civic cash jadi bualan, ini rupanya kerja dia buat. Rupanya ini kerja gadis ini sehingga mampu beli honda civic ‘Cash’!. Boleh dikatakan kini ada pelbagai cara untuk menjana pendapatan lebih-lebih lagi boleh berniaga menerusi platform beli-belah dan media sosial.

Apa yang penting, seseorang itu perlu rajin berusaha untuk berjaya dan kekayaan itu boleh diraih tidak mengira usia.

Baru-baru ini, tular video di aplikasi TikTok, seorang gadis berusia 17 tahun bernama Nur Haniy berjaya membuktikan bahawa dia juga boleh berjaya meskipun dia hanya ‘budak SPM’.

Siapa sangka, hasil sebulan berniaga Haniy berjaya membeli sebuah kereta Honda Civic secara tunai.

Perkongsian Haniy itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengagumi usahanya yang bekerja keras untuk mencapai impian.

Gadis sekolah beli Honda Civic cash jadi bualan, ini rupanya kerja dia buat

Tidak kurang juga, ramai yang memuji anak-anak muda sekarang yang sudah fikir jauh kehadapan dan sudah pandai dalam perniagaan.

Dalam pada itu, ramai yang berharap gadis itu akan menyambung pelajaran meskipun sudah berjaya dalam perniagaan kerana ilmu itu sangat penting.

@shzkyle11 alhamdulillah umur 17 tahun dah dapat beli kereta honda civic cash . hasil sebulan berniaga . nak tak i share how dpt beli kereta @ayunieso24 #fyp ♬ bunyi asal – nrhaniy_

BACA:

‘Khairulaming berhala yang disembah ramai’

“Saya bagi ‘eye contact’, tetapi Sharnaaz pakai cermin mata hitam” – Shila Amzah

Trafik terpaksa bagi laluan, Anakonda gergasi lintas jalan