Disoal kenapa tiada aset selain bezza, jawapan Khairul Aming undang reaksi netizen

Pempengaruh, Khairul Aming berkongsi bahawa dirinya lebih gemar hidup bersederhana daripada membeli barangan mewah untuk diri sendiri.

Walaupun sudah bergelar jutawan namun Khairul memanjakan diri dengan kereta atau rumah mewah.

Difahamkan sekarang dia kekal menggunakan kereta Produa Bezza dan tidak bercadang untuk menukar kereta yang lebih mewah.

Disoal kenapa tiada aset selain bezza, jawapan Khairul Aming undang reaksi netizen

“Saya jenis macam ni, tak tahu lah kalau orang lain. Saya ini jenis hidup yang ‘cukup-cukup’ maksudnya saya boleh bayar bil, kos hidup apa semua.
Tapi kita nak pendapatan yang lebih besar supaya dapat tidur dengan tenang”- katanya dalam video yang bersiaran secara live.

Kata Khairul, dengan memiliki wang simpanan yang cukup, dia hanya mahukan kehidupan yang selesa tanpa rasa bimbang dan dapat tidur dengan tenang.

“Tapi masalahnya, bila pendapatan kita semakin besar, kita tambah lagi perbelanjaan yang besar, jadi kita akan kembali semula pada yang tempat yang sama. Di mana pada akhirnya kita tidak dapat tidur tenang juga, sebab duit tidak akan pernah cukup,”- katanya.

“Alasan kenapa saya tidak ‘upgrade’ ? Jika saya teruskan dengan gaya hidup saya sekarang, saya boleh tidur dengan tenang. Sebab kita ada simpanan duit yang ‘selesa’ dan saya dapat tidur dengan tenang.”- katanya lagi.

Bebas Dari Hutang

@syaz_aa #khairulaming #khairul@khairulaming #tiktokmalaysian #fyplaa #khairulaminghumble #sambalnyet ♬ Rahmatun Lil’Alameen – Maher Zain

Selain itu, Khairul Aming turut mendedahkan dirinya tidak suka membuat pinjaman peribadi atau bank semata-mata untuk memenuhi kehendak. Dia menganggap kehidupan bebas hutang adalah jauh lebih baik.

“Tapi kalau saya ada pendapat RM1 Juta, tiba-tiba esok saya nak beli kereta Lamborghini yang berharga RM700,000. Jadi esoknya nya saya tak tidur tenang sebab memikirkan nak ‘maintain’ kereta itu. Duit RM1 Juta itu tak cukup sebenarnya. ”

“Sebab itulah bila orang tanya saya, kenapa tak tukar kereta tu ini, jawapan saya senang, saya hanya nak tidur dengan tenang. Saya dah 6 tahun tak cukup tidur berhempas pulas untuk membangunkan perniagaan saya ini. Sekarang saya hanya nak tidur tenang. Itu sahaja”- tambahnya lagi.

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuji sikap yang ditunjukkan Khairul Aming kerana tahu membezakan kehendak dan keperluan hidup.

Bermula dengan membuat content masakan untuk dimuat naik ke media sosial, pemilik nama asal Khairul Amin Kamarulzaman ini kini bukan sahaja dikenali sebagai chef selebriti,

malah semakin mengorak langkah sebagai usahawan berjaya. Menerusi perkongsian di Twitter sebelum ini,

Khairul memaklumkan produk sulungnya, Sambal Nyet, berjaya mencecah jualan RM7.5 juta dalam tempoh setahun.

bACA: “Aku dah simbah isteri air yassin, air longkang je aku belum simbah lagi, baru 4 tahun kahwin berat bdn dia naik 95kg, masa belum kahwin 65kg je”