Tun Mahathir masih mendapat sokongan dan kepercayaan komponen PH – Zuraida

download (74).jpg

Dakwaan kononnya Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sudah kehilangan sokongan dan kepercayaan pemimpin parti komponen Pakatan Harapan adalah fitnah dan bertujuan untuk meraih perhatian semata-mata, kata Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu turut berkata bahawa dakwaan yang dibuat oleh pembangkang bahawa kerajaan PH kini berada di dalam fasa kematian juga adalah fitnah dan tidak berasas.

“Dakwaan pembangkang ini adalah fitnah, semua parti dan pemimpin komponen PH menyokong penuh kepimpinan Dr Mahathir sebagai perdana menteri, isu Tun (Dr Mahathir) tidak mendapat sokongan serta berseorangan adalah tidak betul,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Perasmian Mesyuarat Agung Tahunan Wanita Cabang PKR Selangor di sini, hari ini.

Turut hadir Menteri Besar Selangor Amirudin Shari, Ketua Wanita PKR Haniza Mohamed Talha, dan Ketua Wanita PKR Selangor Dr Doroyah Alwi.

Tambah Zuraida semua menteri kabinet turut bekerjasama rapat serta memberi sokongan kepada Dr Mahathir untuk mentadbir negara.

“Saya selaku menteri memberi sokongan penuh kepada Tun, selaku menteri kabinet, saya mesti sokong dan laksanakan tugas yang diamanahkan.

“Semua menteri memikul tanggungjawab sama dan semua juga sudah mengangkat sumpah sebagai seorang menteri jadi, semua menteri kena jalankan tugas sebaiknya,” katanya.

Sebuah portal berita hari ini melaporkan Pengerusi Barisan Nasional, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata bahawa PH kini sedang dalam fasa kematian politik secara senyap atau dipanggil sebagai politik gangren.

Beliau berkata, politik gangren itu semakin menjadi kenyataan kerana dari semasa ke semasa PH terus dilanda konflik.

Sementara itu, Amirudin ketika mengulas perkara yang sama berkata pembangkang yang semakin kehilangan sokongan sementara sokongan terhadap Dr Mahathir semakin bertambah.

“Ramai penyokong pembangkang kini menyokong PH, malah wakil rakyat Barisan Nasional juga banyak yang melompat menyertai PH, jadi Ahmad Zahid perlu cermin diri sendiri dahulu,” katanya.

BERNAMA