‘Daging mai mana?’, bekas suami kirim daging babi untuk anak-anak makan

‘Daging mai mana?’, bekas suami kirim daging babi untuk anak-anak makan. Sebagai umat Islam, kita seha.rusnya memas.tikan daging yang dima.kan adal4h betul-betul halal dan tid4k ada pera.saan waswas

Sekiranya ada pera.saan waswas ter.sebut, kita perlul4h menyemak dengan lebih teliti dari man4 datangnya sumber daging itu.

Seperti isu yang tul4r baru-baru ini di laman Faceb00k, se0rang wanita berk0ngsi pengala.man anaknya ter.masak daging b4bi telah mencvri tumpuan ramai.

Anak minta ayah tol0ng belikan lauk basah, sekali t4k sangka hampir termakan daging b4bi

'Daging mai mana?', bekas suami kirim daging babi untuk anak-anak makan

Menerusi perk0ngsian cerita daripada Cekta Herm0sa, anak-anaknya meminta ayah mereka mem.beli lauk bas4h seperti biasa untuk dimasak ber.sama-sama di rumah.

Apa yang mem.buatkan dia ter.kejut adal4h apabila anaknya tiba-tiba mesej dan ber.tanya daging apa yang dimasak kerana ia bertuk4r warna putih dan tid4k seperti macam daging lembu biasa.

Wanita itu terus ber.tanya kepada kawan-kawan Cin4nya dan alangk4h ter.kejut bila mendap4t tahu itu adal4h daging b4bi. Kawan-kawannya juga melar4ng supaya mereka tid4k makan daging ter.sebut.

 

“Sem0ga family sis dan anak-anak dipermud4h kan. Kalau betul sengaja beli memang berd0sa la bap4k budak tu. Kalau salah t0l0ng rep0rt cek penjual daging-daging ment4h kat pasar” – Netizen

Susulan tul4rnya p0sting berke.naan yang kini tel4h meraih 2.2K likes, 2.5K c0mments dan 5.2K shares di laman Faceb00k, rata-rata netizen turut mem.berikan pendap4t masing-masing mengenai isu ter.sebut.

Berikut di bawah adal4h antara k0men menarik daripada netizen di Faceb00k:

Hmm. Bahay4 kalau jadi macam ni, harap pih4k bertang.gungjawab b0leh siasat isu ni supaya tak jadi lagi. Nay4 dek4t 0rang Muslim!

BACA:

Keluarganya miskin, murid jadikan selipar sebagai pemadam sehinggakan sebatang pensil pun terlalu mahal buat mereka

Brother Grab bawa wanita misteri tengah malam, rasa pelik tengok apps tak ada pun order – “meremang bulu mat..”