“Budak ini baik jaga mulut”, Zuraida beri amaran pada ahli parlimen Machang

“Budak ini baik jaga mulut”, Zuraida beri amaran pada ahli parlimen Machang.

Bekas Ahli Parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin mengecam Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal

kerana mendakwa beliau telah memohon untuk menyertai semula Bersatu, memberitahu ketua Pemuda Bersatu itu untuk memerhatikan kata-katanya.

"Budak ini baik jaga mulut", Zuraida beri amaran pada ahli parlimen Machang

Ini berlaku selepas Wan Fayhsal berkata Zuraida telah membuat permohonan itu awal tahun ini, tetapi ia ditolak kerana beliau enggan berundur daripada jawatan menterinya, yang beliau telah dilantik mengikut kuota Bersatu, selepas keluar parti.

Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti saluran Telegram FMT
Menurut Malaysiakini, Zuraida berkata dakwaan Wan Fayhsal adalah tidak benar. Beliau berkata beliau hanya menyatakan sokongannya kepada Perikatan Nasional (PN) pada pilihan raya negeri akan datang.

“Lebih baik dia menontonnya,” katanya dipetik sebagai berkata, sambil menambah bahawa dia akan menghubungi Ahli Parlimen Machang untuk menjelaskan perkara itu.

Awal hari ini, FMT melaporkan bahawa keputusan menolak permohonan Zuraida untuk menyertai semula Bersatu, yang dia tinggalkan pada Mei tahun lepas, adalah “sebulat suara”.

Zuraida telah meninggalkan parti pimpinan Muhyiddin Yassin pada Mei tahun lalu untuk menyertai Parti Bangsa Malaysia (PBM) yang baru ditubuhkan.

Beliau telah menyertai Bersatu selepas dipecat daripada PKR susulan Gerakan Sheraton pada 2020.

Zuraida bertanding di bawah tiket PBM dalam usaha mempertahankan kerusinya pada pilihan raya umum lalu tetapi tewas kepada calon PKR Rodziah Ismail, yang memperoleh 29,681 undi. Zuraida hanya berjaya meraih 4,589 undi dalam pertarungan sembilan penjuru.

Pada Disember lalu, Zuraida dipecat oleh PBM bersama 10 yang lain selepas mereka gagal menjawab surat tunjuk sebab.

Bulan lalu, Zuraida memberitahu FMT dia tidak berhasrat untuk bertanding dalam mana-mana pilihan raya negeri akan datang dan sebaliknya akan menyokong calon daripada PN.

Beliau kini bersama Muafakat Nasional, NGO yang diketuai oleh Annuar Musa, dan dilantik sebagai timbalan presidennya pada Januari.

BACA:

Ini 5 ‘dalil’ tak masuk akal pemimpin politik buat rakyat bengang bila ingat!

Kenapa ya orang kaya makin kaya, yang miskin kekal miskin sampai bila-bila? Rupanya ini cara mereka berfikir

Ini senarai Exco Kerajaan perpaduan negeri Melaka yang baharu buat pemimpin PN sakit hati