Brother ni tunjuk gaji buat Grab cecah RM100,000, “jangan pandang sebelah mata ya..”

Brother ni tunjuk gaji buat Grab cecah RM100,000, “jangan pandang sebelah mata ya..” Nak pengsan tahu pendapatan abang Grab ni cecah RM100,000. Baru-baru ini tular gambar ‘income’ seorang rider menghantar makanan di laman twitter. Mana tidaknya, dalam tweet dari akaun @norazambudin berkongsi ‘screenshot’ daripada video TikTok di mana seorang rider syarikat penghantaran tpopular mendakwa memperoleh RM200 sehari.

Selain pendapatan hariannya, penunggang itu juga mendedahkan bahawa dia mempunyai lebih RM100,000 dalam e-dompet Grab miliknya, yang kesemuanya diperolehi semasa bekerja sebagai rider Grab.

Terkejut dengan pendapatan rider itu, pengguna Twitter bertanya kepada pengikutnya sama ada benar penunggang penghantar makanan boleh memperoleh wang sebanyak itu.

“Lain macam brader ni punya flex? Betul ke rider2 punya income?” tulisnya di laman twitter

Brother ni tunjuk gaji buat Grab cecah RM100,000, "jangan pandang sebelah mata ya.."

Berikutan tweet tular itu, ramai rakyat Malaysia tertanya-tanya sama ada rider penghantar makanan benar-benar boleh menjana ‘income’ sebanyak itu.

Seorang netizen berkongsi bahawa rider hanya boleh memperoleh wang sebanyak itu jika mereka bekerja siang dan malam. Bagaimanapun, jika rider kerja kerasa sebegini boleh membahayakan kesihatan mereka.


Sehingga berita ini ditulis, ia masih belum disahkan sama ada imej tersebut telah disunting.

Tweet itu bagaimanapun telah mendapat lebih 1.1 juta tontonan dan telah ditweet semula lebih 1,800 kali di Twitter.

BACA:

Menteri sahkan guru besar disamun duit bantuan RM100K telah langgar SOP

Guna mi kuning buat maruku, tak perlu uli tepung pun! – akak ni share cara buat