Brother Grab bawa wanita misteri tengah malam, rasa pelik tengok apps tak ada pun order – “meremang bulu mat..”

Brother Grab bawa wanita misteri tengah malam, rasa pelik tengok apps tak ada pun order – “meremang bulu mat..” Seorang pemandu Grab berkongsi pengalaman seram membawa seorang penumpang misteri yang hingga ke hari ini masih lagi menimbulkan rasa persoalan.

Kongsi Muhammad Noor Izaat, dia mendapat pesanan untuk mengambil seorang pelanggan wanita pada jam 11.15 malam, di Eco Grandeur berdekatan Puncak Alam.

Namun setibanya di lokasi berkenaan, sosok wanita misteri bernama Patimah itu kelihatan seperti ‘sesuatu’ dan dialog percakapannya saling tidak tumpah seperti warganegara Indonesia.

Bukan itu sahaja, ‘wanita’ ini diceritakan sebagai bernampilan cantik tetapi berbau sangat busuk menyerupai bangkai mayat.

Brother Grab bawa wanita misteri tengah malam, rasa pelik tengok apps tak ada pun order - "meremang bulu mat.."

“Ketika dia masuk ke kereta saya, bauannya teramatlah busuk. Ye, penampilan cantik, menarik, tetapi sangatlah busuk. Ini bukan busuk bau kepam atau bau ikan atau peluh, tapi bau dia macam something.

“Lokasi yang mahu dituju ialah apartment kawasan Alam Jaya.

Namun begitu bila dah sampai di lokasi, tempatnya gelap, orang jarang lalu, jadi dia minta untuk anjakkan lagi perjalanan ke dalam.

“Tapi dah sampai jarak lebih kurang 900 meter ke dalam, sampai ke dalam kawasan yang tak ada orang, mahu pun rumah,” kongsinya.

Bagaimanapun pada saat ini, Noor Izaat memberitahu bahawa wanita misteri itu diam membisu sebelum hilang secara tiba-tiba bersama bau busuk seperti bau bangkai.

Kejadian itu membuatkannya lantas meninggalkan kawasan tersebut dalam keadaan menggigil dan ketakutan.

“Sampai di lokasi selamat saya buka aplikasi dan semak sejarah pesanan untuk buat aduan. Sekali order tu hilang, ghaib!

“Memang ini pertama kali depan-depan, dalam kereta, Kene ganggu dengan makhluk macam ini. Yang hairannya, makhluk ni advance, hantu pakai Grab? Serius ah?

“Atau mungkin pengamal ilmu hitam saja nak cuba kuasa dia??? Wallahua’lam. Saya sampai sekarang masih merinding, seram, dan bingung,” katanya lagi.

BACA:

Nurul Izzah hanya beri feedback kepada PM, bukan ada kuasa – Pejabat Anwar Ibrahim

Ahli Politik Sweden nekad nak bakar Quran setiap jumaat